ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP ve Excel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - VB Excel Rapor Kullanima Hazir
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.


VB Excel Rapor Kullanima Hazir

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006
Konum: Aydın
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 821
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: VB Excel Rapor Kullanima Hazir
    Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2008 Saat 11:32
Arkadaslar ekteki dosyayi alip kullanmaya baslayabilirsiniz. Daha önceki dosyada bulunan sifre hatasi giderildi. Sirketlerin hizli sekilde combobox a getirilmesi saglandi. Tarih kisitlari daha kolay hale getirildi önceden ters yaziliyordu. Çek raporlarina vade tarihi kisiti eklendi. Dashboard çalismalari basladi. Istege göre gelistirilebilir. Dosyayi açmadan önce makrolari etkinlestir demelisiniz.

Düzenleyen NeTSiSFoReVeR - 21 Nisan 2010 Saat 12:02
Yukarı Dön
sssercan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2006
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sssercan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 Saat 09:54

Ilk önce paylasimin için tesekkür ederim.

ama açilmiyor Unhappy
Yaradilani Severim Yaradandan Ötürü
Yukarı Dön
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006
Konum: Aydın
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 821
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 Saat 12:33
Açilmamasinin nedeni nedir?
Yukarı Dön
sssercan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2006
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sssercan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 Saat 13:18

Makro hatasi veriyor sonra sifre yanlis diyor.

Yaradilani Severim Yaradandan Ötürü
Yukarı Dön
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006
Konum: Aydın
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 821
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 Saat 13:30
Dosyayi açtiktan sonra araçlar/seçenekler/güvenlik/makro açtiktan sonra güveligi orta seviyeye alin. Sonra dosyayi kapatin tekrar açin açarken size makrolari etkinlestirip etkinlestirmeyeceginizi soracaktir. Makrolari etkinlestiri seçin. Sunucu adini bilmiyorsaniz baslat/çalistir/regedit/local machine/software/netsis/4.0/Ticari buraya girdikten sonra sag tarafta veritabanisunucusu var ordaki degerin aynisini excel deki sunucu adina yaziyorsunuz. SQL kullanici adini ve sifreyi giriyorsunuz. Sirketleri getir dedikten sonra sirketi seçiyorsunuz. Daha sonra diger sayfalara geçerek ilgili kisitlari verdikten sonra rapor butonuna tikliyorsunuz. Raporlar çalisiyor.
Yukarı Dön
jung Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2007
Konum: Kocaeli
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı jung Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2008 Saat 08:11
evet arkadasim çok hizli ve de güzel çalisiyor. elinize saglik.
vb sifresinide versenizde bizde kendimize göre degisiklikler yapsak diyorum tabi sizin için uygunsa
.
Yukarı Dön
sssercan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2006
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sssercan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2008 Saat 09:35

Tesekkürler NeTSiSFoReVeR güzel bi çalisma olmus emegi geçen ardaslara da tesekkür.

Yaradilani Severim Yaradandan Ötürü
Yukarı Dön
SERHAT Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SERHAT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2008 Saat 19:51
 NeTSiSFoReVeR;
 Emeginiz için tesekkürler. Saticilar mizani örnegini verecek olursam, detay bazinda subeler dahil tek bakiye getirilmis.Esasen subeler dahilde mantiginizda çift bakiyeli ve grup toplamli ve firma dövizili yapabilseydiniz netsis sistem içindeki mizan programini degil bu programi kullanirdim.
 
Sebebi;
 
1) Sistemden firma dövizli  anlik alinamamaktadir.
2) Subeler dahil çekmekte amaçlardan biri subelerin birinde  ters bakiye veren hesap varmi sorusuna cevap almak.
Su an sistemde subeler dahil mizan çekildiginde bakiyenin bakiyesini aldigindan ters bakiye gözükmemektedir.(Subeler dahil mizan çekiminde group by mantiginda sube kodunu koymayarak getirmektedir, sizin getirdiginiz gibi)
 
Kolay Gelsin.
 
Serhat ÜLKER, www.eston.com

Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider.
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: -1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2008 Saat 09:26
rapor çok güzel elinize saglik
 
fakat  1-2 özellik eklenmesi gerekiyor.
1- müsteri çek ve senetlerinde teminata verilen çekler eklenmeli
2- kasa raporunda çoklu kasa kullanildigi düsünülmeli.toplamlar kisminda her kasa toplami ayri olmali
3- satis kisminda iadeler var mi? netlesmeli
4- stok kisminda sgnf(yanlis anlamiyorsam son giris net fiyat) herkesin kullandigi bir maliyet fiyati olmayabilir. orada kullaniciya göre degistirme imkani olabilmeli
5- bankalarda bildiginiz gibi borç çeklerini takip edecek bir sistem yok. ben mevduat hesabi gibi borç çeki hesabi açiyorum. bankalar içerisinde mevduat, kredi. borç çeki, tahsil çek, tahsil senet, teminat çek, teminat senet toplamlari da olmali.
6- müsteriler ve saticilar haricinde diger hesaplarda var. onlarida ayrica raporlamak gerekir diye düsünüyorum.
7- ayrica bunlarin özetini olusturacak bilanço gibi bir tablonun da bulunmasi iyi olabilir.
8- combo boxlar HARIKA tekrar tekrar tesekkürler
Yukarı Dön
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006
Konum: Aydın
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 821
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2008 Saat 10:03
Arkadaslar dosyayi güncelledim. Kasa raporunda önceki günden devreden rakami göstermiyordu simdi onu ekledim. Verdiginiz tarih kisitina göre hareketleri getiriyor verdiginiz tarih kisitindan önceki günleri de devir olarak getiriyor. Yukarida görebilirsiniz. Bu isteklere de zamanim oldukça bakacagim. Ilginiz için tesekkürler.
Yukarı Dön
aayhan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2008
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aayhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2008 Saat 11:22
emegine saglik  arkadasim, kolay gelsin
aayhan
Yukarı Dön
güneri Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı güneri Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2008 Saat 11:11
NeTSiSFoReVeR
öncelikle program çok güzel ve hizli ( vbasic ten olsa gerek ) elleriine ve kafana saglik ama sunlarida eklersen daha iyi olur diye düsünüyorum
1. dövizli çalisan banka ve diger hesaplarin da rapora dahil edilmesi
2. alici ve satici hesaplarin tek tek ve toplu olarak yaslandirmali hesaplarinin (30 60 90 
gibi aralik verilerek ) dahil edilmesi ve bu hesaplarin dövizli hesap olup olmadigi sorgusunun olmasi
3. gelir tablosu, bilanço tablolarinin aylik ve mukayeseli olarak dökümü
 
programin en hos özelligi, sirketlerin seçim kolayligi olmus tesekkür eder kolay gelsin


Düzenleyen güneri - 01 Temmuz 2008 Saat 11:14
Yukarı Dön
denver Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13 Eylül 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı denver Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2008 Saat 16:29
belli bir araliktaki satislari getirmiyor kist veremiyoruz yinede emeginize saglik
Yukarı Dön
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006
Konum: Aydın
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 821
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NeTSiSFoReVeR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2008 Saat 20:58
2. tarih arasindaki satislari getiriyor. Ama plasiyer kodu grup kodu gibi diger kisitlar da eklenecek. En öncelikli olarak su anda cari hareket dökümü,stoklu cari hareket dökümü, stok hareket dökümü ve banka hareket dökümü ekleyecegim. Bunlar da tarih kisitini plasiyer kodu kisiti ve diger kisitlar olacaktir.
Yukarı Dön
güneri Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı güneri Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2008 Saat 12:57
netsisforever kardes,
 
müsteri çekleri ve senetleri kisminda tahsile verilen çek ve senetlerin hangi banka hesaplarina verildigini de  eklersen daha iyi olur diye düsünüyorum
 
hadi kolay gelsin...
Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi
Yukarı Dön
hbulus Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hbulus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2008 Saat 18:42

Çok güzel bir çalisma tebrikler. Acaba rica etsem, bu çalismadaki gibi netsis e baglanti komutu ve bir de kisa bir örnek sorgu verebilir misiniz? Delphi ve sql bilgim var ama VB tecrübem yok. Simdiden tesekkürler.

Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2008 Saat 00:41
tek kelimeyle mükemmel
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
leoali Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2008
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leoali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2008 Saat 10:14

ELINE KOLUNA SAGLIK MÜKEMMEL BIR ÇALISMA...

Hayata Bağlan Netsisle.....
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007
Konum: YSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3509
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2008 Saat 12:09
Orjinalini yazan: hbulus hbulus Yazdı:

Çok güzel bir çalisma tebrikler. Acaba rica etsem, bu çalismadaki gibi netsis e baglanti komutu ve bir de kisa bir örnek sorgu verebilir misiniz? Delphi ve sql bilgim var ama VB tecrübem yok. Simdiden tesekkürler.

Sub insertSQL()
Dim cnn As ADODB.Connection
Dim cmdCommand As ADODB.Command
Dim vtSql
Dim say%
    Set cnn = New ADODB.Connection
    cnn.Open "driver={SQL Server};server=SERVER;uid=****;pwd=*****;database=DATABASE"
  
    Set cmdCommand = New ADODB.Command
    Set cmdCommand.ActiveConnection = cnn
    For say = 6 To 11
       
       '' If Cells(say, 4)  "" Then GoTo SON Else
   
        '' - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
        vtSql = ""
        vtSql = vtSql & "INSERT INTO TBLKOSDETAY(BASLANGICTARIHI,BITISTARIHI,MIKTUT,ORANTUTAR,LISTEFIATI,VADEGUNU,STOKKODU,KOSUL_KOD,DEGERI,ISKORAN2,ISKORAN3,ISKORAN4,ISKORAN5,ISKORAN6,MALFMIKTAR1,MALFAZLASI1,MALFMIKTAR2,MALFAZLASI2)VALUES('08/01/2008','12/31/2010','T','O'"
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 6)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 5)
        vtSql = vtSql & " , '" & Cells(say, 2)
        vtSql = vtSql & " ' , '" & Cells(say, 4)
        vtSql = vtSql & " ' ," & Cells(say, 7)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 8)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 9)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 10)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 11)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 12)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 13)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 14)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 15)
        vtSql = vtSql & " , " & Cells(say, 16)
        vtSql = vtSql & " ) "
       
        
            With cmdCommand
            .CommandText = vtSql
            .CommandType = adCmdText
            .Execute
            End With
SON:
      Next say
                       
    cnn.Close
    Set cmdCommand = Nothing
    Set cnn = Nothing
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
hbulus Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hbulus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2008 Saat 13:05
Orjinalini yazan: Conari Conari Yazdı:

Orjinalini yazan: hbulus hbulus Yazdı:

Çok güzel bir çalisma tebrikler. Acaba rica etsem, bu çalismadaki gibi netsis e baglanti komutu ve bir de kisa bir örnek sorgu verebilir misiniz? Delphi ve sql bilgim var ama VB tecrübem yok. Simdiden tesekkürler.

Sub insertSQL()
Dim cnn As ADODB.Connection
Dim cmdCommand As ADODB.Command
Dim vtSql
Dim say%
    Set cnn = New ADODB.Connection
    cnn.Open "driver={SQL Server};server=SERVER;uid=****;pwd=*****;database=DATABASE"
  
    Set cmdCommand = New ADODB.Command
    Set cmdCommand.ActiveConnection = cnn
    For say = 6 To 11
        
   
 "Dim cnn As ADODB.Connection" ifadesinde compiled error hatasi veriyor. Acaba bir eklenti falan mi yüklemem gerekiyor. office 2007 kullaniyorum. (Ancak arkadsin yapmis oldugu raportör dosyasi hatasiz çalisiyor)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,523 Saniyede Yüklendi.