ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Stok Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ek iskonto ve stok maliyet
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

ek iskonto ve stok maliyet

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ek iskonto ve stok maliyet
    Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2009 Saat 10:35
merhaba

arkadaslar stok maliyetle ilgili bir problemim ve yardima ihtiyacim var.
konuyu kisaca özetlemeye çalisayim.

bir ürün aldim fatura üzerindeki maliyeti 100 tl ve bir süre sonra ürün aldigim yer %10 ek iskonto uygulamasi yapti benden iskonto bedeli adi altinda 10 tl fatura aldi (satis faturasi kestim)
1- bu satis faturasini nasil kaydetmeliyim.

2- bu faturayi stok maliyetine nasil yansitmaliyim (yani stok maliyeti 100 tl iken 90 tlye nasil düsürebilirim) (ben yukarida bir üründen bahsettim. bu faturanin birden çok ürünü kapsadigini ve verilen iskontolarin ürüne göre degistigini düsünelim).

3- bu satis faturasinin muhasebe kaydi nasil olmali

normalde biz bir uygulama yapiyoruz mali müsavirimiz bu uygulamayi kabul ediyor fakat zaman zaman patron, bayisi oldugumuz firma ve mali müsavir arasinda sikisip kaliyoruz.
sizden bu konudaki uygulamalarinizi ve tavsiyelerinizi almak istiyorum.

Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2009 Saat 17:44
arkadaslar
kimse yokmu?
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2009 Saat 17:26
153 10 tl Alacak
320 10 tl borç
391 kdv borç

muhasebe kaydidir.
Satis faturasini 0 miktar ile keserseniz stok hareketi E tipli ve Maliyeti 90 lira olusur.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2009 Saat 17:33
sn conari

faturayi fatura modülünde kaydederken kalem bilgilerinde stok kodu hanesine ne seçmeliyim?
indirim uygulanan stok birden fazla veya firmanin sattigi bütün ürünleri kapsiyorsa ne yapmaliyim? (örn: bir ürünün 40 çesit rengi ve 3 çesit ambalaji var. yani 120 adet stok karti yapiyor)

Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2009 Saat 22:40
Merhaba,
senin sorunun aslinda hem çok basit hemde çözümü çok zor.
1. satici size %10 iskonto yapiyor ve bubun karsiliginda sizden fatura aliyor.
    Yani satici sizden %10 için geri döüs faturasi alacak ve siz saticiya fiyat farki faturasi keseceksiniz. Bunun için ürün grubunun kdv si kaç ise 
-fiyat farki %1
-fiyat farki %8
-fiyat farki %18 gibi stok karti açacaksiniz saticiya keseceginiz fiyat farki stogu bu kalemlerden kdv si ilgili stok hangisi ise o stok (fiyat farki) fatura edeceksiniz.
2.Bu geri dönüs (fiyat farklarini) gerçek stoklara nasil yerireceginize gelinçe ben 3 yildir
bunu ile ilgili kesin bir çözüm bulamadim netsis üzerinde uygulamak için. ancak bunu muhasebe kismin da yevmiye harekeleri ile 3 aylik dönem sonlarinda hesaplanir.

Bunun ile ilgili baska bir çözüm yolu bilen arkadas varsa burada bizimle paylasirsa bende memnun olacagim.

bu dönüs(iskonto yada fiyat farki) uygulamasi özellikle gida sektöründe bas belasi bir uygulamadir...
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2009 Saat 08:21

Sistem açicindan bütün stoklari etkileyecek ise mecbur stoklarin hepsini faturada gireceksiniz. Sizde fatura altinda iskonto yapin tüm stoklar etkilensin(Denemedim ama)

Dedigim gibi her stok için 0 miktar ile giris yaparsaniz E tipli hareketler olusur ve - tutar yazar stoklara bu durumda stoktaki ürünün maliyeti de asagi düser.
yanliz faturayi tekrar çagirdiginizda kalemlere ulasamazsiniz(Gerçi Netsis burada problem yok diyor ama bakalim son istek cevaba ne cevap gelecek)
bu islemin aynisi dekont > genel dekont kaydindan da yapilabilir.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2009 Saat 09:57
aslinda benim netsisten beklentim fatura modülü içerisinde 2 tane ilave yapmasi.
1- fiyat farki veya ek iskonto veya dönem sonu veya geri dönüs vs. türündeki faturalarla ilgili bir tip'leme yapmalari (tanimlama). buna bagli olarak fiyat farki veya ek iskonto veya dönem sonu veya geri dönüs vs. ilgilendiren stok kartlari açarken bir tanimlama yapilabilmesi.
2- fatura modülünde islemler menüsü altina fiyat farki veya ek iskonto veya dönem sonu veya geri dönüs vs.'yi stoklara dagitimi gerçeklestirebilecek bir programcik olusturmalari. detayida söyle olabilir:
a) kesilen bu fatura seçilecek. b) bu faturanin bagli oldugu cariye ait alis faturalari getirilecek. c) fatura içerisinden ilgili olanlar seçilecek d) seçilen faturalarin içerisinden ilgili stoklar seçilecek ve kdv hariç tutar stok maliyeti olarak dagitilacak
ilave olarak
ürünlere bagli olarak iskontolar degisiyorsa sistem ona uygun halede getirilebilir.

diye düsünüyorum.

Yukarı Dön
emiray Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2009 Saat 15:53
netsis'e bu konuda detayli (örnekli) istek geçtim. versiyona aldilar ancak
"ölme esegim ölme bahar gelsin sana yonca verecegim" deyisine benziyor bu.
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,344 Saniyede Yüklendi.