ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Stok Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Stoklarin YTL cinsinden degeri
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Stoklarin YTL cinsinden degeri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
SoulBlade Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SoulBlade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Stoklarin YTL cinsinden degeri
    Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 Saat 14:42
Merhaba,

Çalistigim sirkette muhasebe için ayri bir program kullaniyoruz. Ancak belirli dönemlerde benden stoklarda bulunan hammadde ve yarimamullerin YTL cinsinden degeri istenmekte.

Hammadde ve satinalma parçalarinin alis fiyatlarini stok kayitlarindan girdim. Bu noktadan sonra Netsis bana elimdeki toplam hammadde ve yarimamullerin YTL cinsinden toplam tutarini verebiliyor mu?

Yarimamullerin degerini ise, onu olusturan hammadde ve satinalma parçalarini kullanim miktarlari ile çarparak hesaplayacak. Isçilik maliyetleri, genel giderler gibi kalemler zaten yok.

Netsis'de böyle bir rapor alma imkani var mi? Yani bana stoklarimi (hammadde + yarimamul) YTL cinsinden tutarini verecek bir rapora ihtiyacim var.

Simdiden çok tesekkür ederim... Sayilarimla...
Yukarı Dön
(sa) Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı (sa) Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 Saat 17:14
selamlar
serbest maliyet ambar raporunu kullanabilirsiniz.

(sa)
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SoulBlade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 Saat 17:33
Ilginiz için tesekkür ederim ancak nasil kullanacagimi biraz daha detayli anlatabilirseniz çok sevinirim. Özellikle genel kisitlar kisminda neleri isaretleyip neleri isaretlemeyecegim?

Saygilarimla...
Yukarı Dön
erdoganerdem_14 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erdoganerdem_14 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2008 Saat 01:38
netsis içinde stok modülünde Raporlar sekmesinde Serbest Maliyet Ambar Raporu ile istediginiz sekilde bir rapor çekme sansiniz vardir.

Bu rapor modülüne girdiginizde karsinizda 6 sekmeden olusan bir ekram olacak. bu ekranda ön sorgulamada ya da kisit sekmesinde yapacaginiz seçimler dogrultusunda dilediginiz bir grubu rapora dahil etme sansiniz vardir.

genel kisitlar sekmesinde ise maliyet tipi tarih vb. kistaslardan yararlanma sansina sahipsiniz. buradan gerisi biraz da sizin hayal gücünüze bagli diyelim
kolay gelsin

Gelecek : Netsis RedCode
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SoulBlade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2008 Saat 08:33
Cevaplariniz için çok tesekkür ederim ancak bu rapor yarimamullerin maliyetini vermiyor ya da ben beceremedim.

Size söyle anlatayim,

Y -> Yarimamul
H1-> Hammadde1 (alis fiyati = 1 YTL/br)
H2-> Hammadde2 (alis fiyati = 2 YTL/br)

Y, 1 br H1 ve 2 br H2'den olussun.

Bana Y'nin hammadde fiyatlarindan giderek maliyetini verecek bir rapor lazim.

Buna göre hammadde kullanimlarina göre 1 br Y'nin maliyeti = 1 + 4 = 5 YTL ve o an stokta 1000 AD Y varsa, Y'nin stok tutari = 5000 YTL seklinde bir rapora ihtiyacim var... Bu hesabi bütün yarimamuller için yapacak.

Tekrar yardimlarinizi bekliyorum. Saygilarimla...
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2008 Saat 09:39
Raporu almadan Önce Islemlerde, Stok Maliyet Olusturma çalistirmalisiniz.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Hale Karahan Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hale Karahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2008 Saat 15:03

Maliyetleri düzgün hesaplayabilmen için öncelikle islemler maliyet olusturma islemini çalistirman lazim. bu islem hammadde maliyetlerini olusturur. stok parametrelerinde seçmis oldugun maliyet tipine göre olusturur. hammadde maliyetlerini hesapladiktan sonra mamul ve yarimamul maliyetlerini olusan hammadde maliyetlerine göre tekrar olusmasi için stok-islemler- ürün malzeme maliyeti olusturma islemi çalistirman gerekir. çalistirmadiginiz taktirde mamul ve yarimamul maliyetleriniz yanlis olur.

Hale KARAHAN
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SoulBlade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2008 Saat 11:10
Maliyet Olusturma islemi yaptigimda belirli tarih araligindaki hareketleri baz alarak islem yapiyor. Ancak sene basindan beri girisler ve çikislar pek saglikli yapilmamis, mesela alis irsaliyelerine malin birim fiyati islenmemis. Tüm malzemelerin alis fiyatlarini geçen hafta sisteme girdim. Daha önceden alis fiyatlari sisteme girlmemisti.

Bu nedenle bana lazim olan su an ki alis fiyatlarini baz alarak hesap yapmasi. Eger dediginiz sekilde yaparsam hatali sonuç verecektir gibime geliyor.

Ayri bir muhasebe programi kullandigimiz için faturalar diger programa giriliyor. Netsis'e sadece Fatura modülündeki Alis Irsaliyesi ile stok girisi yapiyoruz. Alis faturasini kullanmiyoruz.

Benim alacagim raporun o anki alis fiyatini baz almasi simdilik ne yazikki sart. Agirlikli ortalama kullanmak hatali sonuç verecektir.

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2008 Saat 12:26
Her halikarda hatali sonuçlar alacaksiniz.
alis irsaliyesi girerken fiyat 0 geçerseniz malin degeri de 0 olur.Deger girmez isenizde
Alis irsaliyesinde hep son giris fiyati gelir ve o sekilde kaydetmissinizdir.

Bir dönem seçin ve o tarihte ki bakiyeyi devir olarak ve fiyatlariyla girin. sonrakileri de normal irsaliye olarak girin.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SoulBlade Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2008 Saat 17:05
Selamlar,

Almak istedigim raporu yarimamuller için üretim-rapor-maliyet olusturma'dan alabiliyorum. Hammaddeler içinse stok bakiye raporundan miktar ve alis fiyatini alip excel'de çarparak aliyorum.

Yardimci olmaya çalisan herkese tesekkür ederim.

Saygilarimla...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,359 Saniyede Yüklendi.