ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Veri Tabanı İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Tarih Aralıklı Yaşlandırma ERP Sql
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.


Tarih Aralıklı Yaşlandırma ERP Sql

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
webteam Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2015
Konum: YZMYR
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı webteam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tarih Aralıklı Yaşlandırma ERP Sql
    Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2015 Saat 15:25
Arkada?lar geçmi? konulara baktym ancak net bir cevap bulamadym.

Bu Netsisde Plasiyere Göre Borç Ya?landyrma Olayyny Sql  view çözebilir miyiz?







Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007
Konum: izmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2015 Saat 15:27
ya?landyrmayy cari için yaparsynyz, herhalde plasiyer'i filtreleyebilmek için mi sordunuz?
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
webteam Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2015
Konum: YZMYR
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı webteam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2015 Saat 15:36
Aynen örne?in 1003 kodunda plasiyerimiz var buna ait carilerin ya?landyrmasy için 
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007
Konum: izmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2015 Saat 15:59
Genel Kysytlar-1'de Plasiyer kodu basylsyn'y i?aretleyin.

Filtrelemek isterseniz Kysyt sayfasynda Plasiyer kodu verin

Mehmet Baykan
Yukarı Dön
webteam Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2015
Konum: YZMYR
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı webteam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2015 Saat 16:07
Netsis içinden de?il benim demek istedi?im bu raporun sql den alynmasy için gerekli bir kod varmydyr elinizde diye ama genede te?ekkur ederim. Netsis içinden alabiliyoruz zaten kodu ben bunla iligili bir  query yazmak için söylüyorum. Tam açyklayacy yazmadym herhalde kusura bakmayyn
Yukarı Dön
mbaykan Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007
Konum: izmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı mbaykan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2015 Saat 16:23
WITH BAKIYE AS (SELECT CARI_KOD,SUM(BORC - ALACAK) BAKIYE
FROM TBLCAHAR
GROUP BY CARI_KOD
HAVING SUM(BORC - ALACAK) <> 0),
GECMIS AS (SELECT CARI_KOD,SUM(BORC - ALACAK) BAKIYE
FROM TBLCAHAR
WHERE VADE_TARIHI < CAST(GETDATE() AS DATE)
GROUP BY CARI_KOD
HAVING SUM(BORC - ALACAK) <> 0),
BUGUN AS (SELECT CARI_KOD,SUM(BORC - ALACAK) BAKIYE
FROM TBLCAHAR
WHERE VADE_TARIHI = CAST(GETDATE() AS DATE)
GROUP BY CARI_KOD
HAVING SUM(BORC - ALACAK) <> 0),
GELECEK AS (SELECT CARI_KOD,SUM(BORC - ALACAK) BAKIYE
FROM TBLCAHAR
WHERE VADE_TARIHI > CAST(GETDATE() AS DATE)
GROUP BY CARI_KOD
HAVING SUM(BORC - ALACAK) <> 0)
SELECT CARI_TIP TIP,A.CARI_KOD,CARI_ISIM,PLASIYER_ACIKLAMA PLASIYER,M_KOD,CASE WHEN B.BAKIYE> 0 THEN B.BAKIYE ELSE 0 END BORC_BKY,
CASE WHEN B.BAKIYE< 0 THEN -B.BAKIYE ELSE 0 END ALACAK_BKY,C.BAKIYE GECMIS,D.BAKIYE BUGUN,E.BAKIYE GELECEK
FROM TBLCASABIT A
LEFT JOIN BAKIYE B ON A.CARI_KOD=B.CARI_KOD
LEFT JOIN GECMIS C ON A.CARI_KOD=C.CARI_KOD
LEFT JOIN BUGUN D ON A.CARI_KOD=D.CARI_KOD
LEFT JOIN GELECEK E ON A.CARI_KOD=E.CARI_KOD
LEFT JOIN TBLCARIPLASIYER F ON A.PLASIYER_KODU=F.PLASIYER_KODU
WHERE B.BAKIYE<>0 OR C.BAKIYE<>0 OR D.BAKIYE<>0 OR E.BAKIYE<>0 

yukarydaki sorguyu yazdym
fakat. Bunu parametrik yapmak lazymi B/A ya?landyrma (2si 1 arada olmuyor), Ya?ladyrmayy Kayyt yada Vade tarihine göre. Tarih filtresini Kayyt yada vade tarihine göre vb. ?eklinde 
bunlaryda view de?il Storedprocedure veya Table value function olarak yazmak gerekir
cevap verdim ama i?e yarar my bilmem
Mehmet Baykan
Yukarı Dön
webteam Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2015
Konum: YZMYR
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı webteam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2015 Saat 15:17
Te?ekkur ederim mehmet bey yardymlarynyz için ,

Ancak A?a?yda örnek olarak istedi?im ?ablon verilmi?tir bunun için izlememiz gereken yol nedir ?

Yani Bu rapor plasiyere göre yapylacak carinin borucunu ve ne kakadar gecikti?ini gösterecek burda önemli olan konu aslynda borca göre ilk faturanyn asyl tutaryndan ödedi?i tutary dü?mesi

Örne?in resimdeki gibi 992,55 tl borcu bulunmakta ancak 03,09,2015 tarihinde faturanyn asyl tutary 72,22 tl olmasyna ra?men ödeme yapyldy?y için kalan 27,40 göstermesi ve bu borca göre son 3 yada artyk kaç faturasy varsa onu göstermesi gün olarak gecikmeyi göstermesi

Biraz fazlamy olduk acaba Big smile
 


 


Yukarı Dön
webteam Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2015
Konum: YZMYR
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı webteam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2015 Saat 13:15
use T2015
SELECT ISNULL(CH.CARI_KOD, '') + ' ' + ISNULL((SELECT CARI_ISIM FROM T2015..TBLCASABIT WHERE CARI_KOD = CH.CARI_KOD), '')
 + ' ' + ISNULL((SELECT CARI_IL FROM T2015..TBLCASABIT WHERE CARI_KOD = CH.CARI_KOD), '') + ' ' + 
 ISNULL((SELECT CARI_ILCE FROM T2015..TBLCASABIT WHERE CARI_KOD = CH.CARI_KOD), '') AS [CARY],
 [PLASIYER_KODU], TARIH AS [TARYH], BELGE_NO AS [FY? NO], ACIKLAMA AS [AÇIKLAMA], VADE_TARIHI AS [VADE TARYHY], BORC AS TUTAR, CAST(0 -((GETDATE() - 1) - VADE_TARIHI) AS INT) AS [GÜN], CAST(0 -((GETDATE() - 1) - TARIH) 
AS INT) AS [GÜN2] FROM T2015..TBLCAHAR CH  WHERE CARI_KOD = '0150'
 AND BORC>0 ORDER BY TARIH, BELGE_NO, VADE_TARIHI

kod sonunca gün olayy tamam ancak dedi?im gibi son 3 fatura olayyny ve resimdeki fatura bazynda kalan borç olayyny çözemedim 
Yukarı Dön
webteam Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2015
Konum: YZMYR
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı webteam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 Saat 10:27
Bu konuda cursor kullanimi gerekiyor sanirim eski konular içinde bir arkadasimiz yapmis bunu güncel sekilde anlatabilecek yardimci olabilecek bir arkadasimiz varmi acaba cevaplar için bütün üyelere tesekkur ederim.
Yukarı Dön
dbicer83 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2016
Konum: ank
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dbicer83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2022 Saat 10:56
Orjinalini yazan: mbaykan mbaykan Yazdı:

WITH BAKIYE AS (SELECT CARI_KOD,SUM(BORC - ALACAK) BAKIYE
FROM TBLCAHAR
GROUP BY CARI_KOD
HAVING SUM(BORC - ALACAK) <> 0),
GECMIS AS (SELECT CARI_KOD,SUM(BORC - ALACAK) BAKIYE
FROM TBLCAHAR
WHERE VADE_TARIHI < CAST(GETDATE() AS DATE)
GROUP BY CARI_KOD
HAVING SUM(BORC - ALACAK) <> 0),
BUGUN AS (SELECT CARI_KOD,SUM(BORC - ALACAK) BAKIYE
FROM TBLCAHAR
WHERE VADE_TARIHI = CAST(GETDATE() AS DATE)
GROUP BY CARI_KOD
HAVING SUM(BORC - ALACAK) <> 0),
GELECEK AS (SELECT CARI_KOD,SUM(BORC - ALACAK) BAKIYE
FROM TBLCAHAR
WHERE VADE_TARIHI > CAST(GETDATE() AS DATE)
GROUP BY CARI_KOD
HAVING SUM(BORC - ALACAK) <> 0)
SELECT CARI_TIP TIP,A.CARI_KOD,CARI_ISIM,PLASIYER_ACIKLAMA PLASIYER,M_KOD,CASE WHEN B.BAKIYE> 0 THEN B.BAKIYE ELSE 0 END BORC_BKY,
CASE WHEN B.BAKIYE< 0 THEN -B.BAKIYE ELSE 0 END ALACAK_BKY,C.BAKIYE GECMIS,D.BAKIYE BUGUN,E.BAKIYE GELECEK
FROM TBLCASABIT A
LEFT JOIN BAKIYE B ON A.CARI_KOD=B.CARI_KOD
LEFT JOIN GECMIS C ON A.CARI_KOD=C.CARI_KOD
LEFT JOIN BUGUN D ON A.CARI_KOD=D.CARI_KOD
LEFT JOIN GELECEK E ON A.CARI_KOD=E.CARI_KOD
LEFT JOIN TBLCARIPLASIYER F ON A.PLASIYER_KODU=F.PLASIYER_KODU
WHERE B.BAKIYE<>0 OR C.BAKIYE<>0 OR D.BAKIYE<>0 OR E.BAKIYE<>0 

yukarydaki sorguyu yazdym
fakat. Bunu parametrik yapmak lazymi B/A ya?landyrma (2si 1 arada olmuyor), Ya?ladyrmayy Kayyt yada Vade tarihine göre. Tarih filtresini Kayyt yada vade tarihine göre vb. ?eklinde 
bunlaryda view de?il Storedprocedure veya Table value function olarak yazmak gerekir
cevap verdim ama i?e yarar my bilmem


Harika bir rapor ortaya çıkmış. emeğinize sağlık.
- (eksi) Bakiye çıkanları 0 görüntüleyebilir miyiz?
Buna ortalama vade günü ve ortlama vade tarihi ekelenbilir mi?
Teşekkürler.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,125 Saniyede Yüklendi.