ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Genel > ERP Nedir?
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ERP Teknolojisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.


Kapalı KonuERP Teknolojisi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
NeTSiSFoReVeR Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge
ANKARA

Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2006
Konum: Aydın
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 821
Mesajın Direkt Linki Konu: ERP Teknolojisi
    Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2006 Saat 15:46

Netsis Yazilim ürünleri Delphi ile gelistirilmektedir. Bu gelisim sirasinda Win32 standartlari temel alinmaktadir. Bu sayede isletim sisteminin kaynaklari daha verimli ve faydali sekilde kullanilmaktadir. Nesnel programlama ile gelistirilen ürünler sayesinde program içindeki modüler yapinin daha da saglamlastirilmasi ve diger entegrasyon yapan araçlarda Netsis is mantiginin kullanimi daha kolay bir hale getirilmistir.

Iletisim olarak TCP/IP ve Named-Pipe protokelleri kullanilmistir. Sistem üzerinde en yaygin kullanilan bu protokeller sayesinde ektstra bir kurulum maliyeti söz konusu olmayacaktir.

Görsel arayüzlerde ve alt yapida ise Netsis’in tamamen bastan gelistirdigi bilesenler kullanilmaktadir. Bu sayede tüm paketlerde ortak olacak yeni özelliklerin eklenmesi ya da tekrar düzenlenmesi hizli bir sekilde yapilmaktadir. Bunlar için verilebilecek ortak özellikler arasinda

  • Hizli Bakis
  • En son yazilan degeri tekrar kullanma
  • Sayisal sahalarin binlik ayiraç ile otomatik düzenlenmesi
  • Tarih okuma sahalarinin firma takvimine göre kontrol edilmesi
  • Yaygin rehber kullanimi
  • Netsis Kisa yollarin tüm program içinde kullanimi
  • Verilerin ofis ürünlerine aktarilmasi
  • NFD yani “Netsis Form Designer” özelliginin tüm ürünlerde kullanilmasi
  • Aktif sahanin özel bir efekt ile gösterilmesi

gibi maddeler örnek olarak gösterilebilir. Ürünler içinde çok yaygin kullanilabilecek standart raporlar hazirlanmaktadir. Bu raporlarin yetersiz olmasi durumunda OLAP araçlarinin kullanima çok yakin NNR (Netsis Nested Reporting) ve Serbest rapor özellikleri raporlar ile daha genis içerikte raporlar hazirlanabilir.

Netsis raporlarinin temel bir özelligi ise hazirlanan her bir raporun Windows OS üzerinde ayri bir “Thread” olarak görev almasidir. Bu sayede hazirlanan raporlar kullaniciyi mesgul bir sekilde tutmaz ve diger program özelliklerinin kullanimina izin verir.

Ürünler arasinda “internal” veya “external” veri aktarimlarinin büyük bir kismi XML standartlarina uygun sekilde tasarlanmaktadir. Bu sekilde hazirlanan fonksiyonlarin ileride degiskenlik göstermesi ve yeni eklenen özelliklerde kurulum maliyetinin düsük tutulmasi saglanmistir.

En önemlisi ise Netsis ürünlerine olan entegrasyon sayisini daha da arttirmistir. Netsis içinde hazirlanan tüm görsel arayüzler uzak baglantilar için özel bir sekilde düzenlenmistir. Bu sayede uzak baglanti yapilan bölgelerde Netsis arayüzleri daha az efekt özelliklerine sahip, animasyon bilgileri kapali ve islem sirasinda kayit detayi verebilmek için hazirlanmis bilgi alanlarinin kapatilmasiyla düsük kapasiteli aglarda verimli kullanimi saglanmistir.

kaynak:www.netsis.com.tr
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,398 Saniyede Yüklendi.