ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > Hayatın İçinden > Mali Konular
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Yeni is kanunu 2007 öncesi son firsatlar...
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.


Kapalı KonuYeni is kanunu 2007 öncesi son firsatlar...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
dEEP Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04 Aralık 2006
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesajın Direkt Linki Konu: Yeni is kanunu 2007 öncesi son firsatlar...
    Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2006 Saat 19:54
SOSYAL Sigortalar ve Genel Saglik Sigortasi Kanunu, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüge girecek.

Yeni sistem sigortalilarin lehine oldugu gibi, aleyhine de bazi düzenlemeleri kapsiyor.

1 OCAK 2007 MILADI

Yeni sistem yönünden, 1 Ocak 2007 tarihi bir "milat"
oluyor. Bazi durumlarda, milattan önce basvuruda bulunmanin, ciddi avantajlari var.

Asagidaki tabloda, milattan önce ve sonra kiyaslamasi yapilmak suretiyle, ne sekilde hareket edilmesi gerektigi belirtilmistir.

Tablonun incelenmesinden de farkedilecegi gibi, emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayisi, askerlik borçlanmasi ve yurtdisi hizmet borçlanmasi ile evlenme ödenegi ve yetim ayliklari bakimindan, 1 Ocak 2007 tarihinden önce basvuruda bulunulmasinda yarar var.

ÇALISANLAR EMEKLI OLSUN MU?

Okurlarimizin, en çok merak ettigi konularin basinda 2006’da emeklilige hak kazanmis olanlarin, 2007’den önce emekli olmalarinda, bir fayda bulunup, bulunmadigiyla ilgili.

Daha önce de yazdik. Emekliligi hak etmis olan çalisanlarin, yasa yürürlüge girmeden önce, emekli olma telasina düsmelerine gerek yok. Emeklilige hak kazananlar, yasadan olumsuz yönde etkilenmeyecekler.

 
YÜZDE 1 ISKENCESI

Evet, bu kez olay ciddi...

Bir limited sirkete yüzde 1 hisse ile ortak olan ya da anonim sirkete kurucu ortak olan emekliler; ya emekli ayliklarini almaktan vazgeçecekler ya da o sirkette en yüksek ücret alan kisinin (asgari ücretin 6.5 katini asmamak kosuluyla) aldigi ücretin yüzde 33.5’ini, destek primi olarak ödeyecekler.

Anonim sirketin yönetim kurulu üyesi olan emekli, bir YTL ücret almasa dahi, o sirkette ödenen en yüksek ücretin yüzde 33.5’i kadar destek primi ödeyecek.

Özellikle limited sirketlerde, "yüzde 1’lik hatir ortakligi" çok yaygin. Bir yeminli mali müsavir, bir baska yeminli mali müsavir (YMM) arkadasina rica ediyor ve ona yüzde 1 hisse verip, limited sirket kuruyor. Bazen, ayni YMM, yüzde 1 hisse ile üç-bes limited sirkete ortak oluyor.

Simdi, yüzde 1 hisse ile ortak olan YMM emekli ise, o sirketlerde en yüksek ücret alan elemanin aldigi ücretin yüzde 33.5’i kadar, destek primi ödeyecek.

ORTALIK KARISACAK

Olay yalnizca YMM sirketlerini degil, tüm limited sirketleri ve anonim sirketleri kapsiyor. Anonim sirketlerde kurucu ortak ya da yönetim kurulu üyesi olan emekli, sirketten 1 YTL geliri olmasa dahi, destek primi ödeyecek.

Yukaridaki yüzde 1 hisseyi çarpici olsun diye örnek verdik. Kuskusuz yüzde 2 ya da yüzde 20 ile ortak olan emeklinin durumu da ayni. Hatta onbinde 1 payi olanin da...

Bu olay düzeltilmezse, ortalik çok karisir. 2007’ye de az kaldi. Sorunu çözümlemek için acele etmekte yarar var.


Kaynak: Hürriyet Gazetesi
Paylaşılan bilgi değerlenir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,336 Saniyede Yüklendi.