![]() |
ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Sql Sorgu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gullpasha ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: -5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gullpasha
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2009 Saat 13:30 |
Merhaba Arkadaslar, Benim bir sorum olacak. Mamul_Kodu Ham_kodu A B B C
C D
seklinde olan ürün agacini
Mamul_Kodu Ham_kodu1 Ham_kodu2 Ham_kodu3
A B C D
seklinde nasil sorguda getirebilirim?
çok ugrastim ama bir türlü getiremedim.
yardimlarinizi bekliyorum.
Görüsmek üzere, sevgiyle..
|
|
![]() |
|
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
select
mamul kodu,
case when OPNO=001 then HAM_KODU end,
case when OPNO=002 then HAM_KODU end, case when OPNO=003 then HAM_KODU end
from.......
|
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
![]() |
|
gullpasha ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: -5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gullpasha
![]() ![]() ![]() ![]() |
select
mamul kodu,
case when OPNO=001 then HAM_KODU end as HAM_KODU1,
case when OPNO=002 then HAM_KODU end as HAM_KODU2, case when OPNO=003 then HAM_KODU end as HAM_KODU3
from.......
üstad burada C veya D hammaddeleri ayni zamanda A'ya bagli olsaydi dedigini çalistirabilirdim. ama su anda C ve D Hammaddeleri A'ya bagli olmadigi için OPNO ya göre çagirmada C ve D gelmeyecek.
Sanirim bu gibi sorgular fonksiyon yazmayla gideriliyor fakat fonksiyon yazamiyorum ben Sql'de üstad
![]() |
|
![]() |
|
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O zaman ne istedigini anlamadim üstadim.
ben reçeteyi yan yana yazdirmak istiyorsun zannettim.
Sen Reçetede olan olmayan tüm ürünleri mi yazmak istiyorsun?
Ham_kodu3-4-5...100 e kadar gider.
Galiba anladim benim istedigimi istiyorsun. ben YM ler hariç istiyordum bunu
![]() Düzenleyen Conari - 22 Nisan 2009 Saat 10:08 |
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gullpasha
Üstad, Bu tablo aslinda tblstokurm tablosu ve Ürünlerimiz çok seviyeli reçetelerden olusuyor.
Örnekten gidersek, C stogunun A stogu ile bir baglantisi yok, sadece B stogunun hammaddesi. Ayni sekilde D stogunun A ve B stogu ile ilgisi yok, sadece C stogunun hammaddesi.
Bu sekilde A ile C ve D stoklari arasinda baglanti kuramiyorum. Sanirim bir fonksiyon yazilarak bu gibi istekere cevap verilen çözümler üretilebiliyormus ama SQL de fonksiyon yazma olayina girebilmis degilim.
bir türlü yapamadim bunu gitti :((
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gullpasha
Üstad bi arkadas bu sorun için fonksiyon yazdi.
alter function [dbo].[HAMKOD] (@MAMULKODU nvarchar(36), @YTORY NVARCHAR(5))returns nvarchar(36)as begin declare @sonuc nvarchar(50)IF @YTORY = 'YT'BEGIN SELECT @sonuc = HAM_KODU FROM TBLSTOKURM WHERE MAMUL_KODU = @MAMULKODU AND HAM_KODU LIKE 'YT%'END ELSE BEGIN SELECT @sonuc = HAM_KODU FROM TBLSTOKURM WHERE MAMUL_KODU = @MAMULKODU AND HAM_KODU LIKE 'Y%'END return (@sonuc)end GO fonksiyon bu sekilde, benim ihtiyacimi tamamen karsiliyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gullpasha
SELECT MAMUL_KODU,[dbo].[HAMKOD] (MAMUL_KODU,'YT'),[dbo].[HAMKOD] (dbo.HAMKOD(MAMUL_KODU,'YT'),'Y') FROM TBLSTOKURM WHERE MAMUL_KODU LIKE '6%' -sorgusunu çektigim zaman 1. sütunda mamul kodunu, 2. sütunda mamul kodu 6 ile baslayan ürünlerin YT ile baslayan ham_kodunu getiriyor, ve 3. sütunda mamul kodu YT ile baslayan ürünlerin Y ile baslayan ham_kodunu getiriyor. bu vesile ile diger raporu da düzgün bir sekilde güncelleyebilirim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |