![]() |
ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Müsteri Siparislerinin Stoktan Ayrilmasi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||||||||||||||||||||||
SoulBlade ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SoulBlade
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Mart 2009 Saat 08:18 |
||||||||||||||||||||||||
Merhabalar,
Sisteme müsteri siparisi girerken veya teklifi siparislestirdigimiz zaman sipariste bulunan kalemlerin stoktan ayrilmasini istiyoruz. Yani stokta 50 AD M1 ve 40 AD M2 varken, 1. sipariste X müsterisi M1'den 10 AD ve M2'den 20 AD istemis olsun. Siparisi girdigimizde sistem otomatik olarak stoktan bu mamullerin istenen miktarlarini bu müsteri için ayirsin. Daha sonra gelen sipariste siparis girisi yaparken elde kalan stok M1'den 40 AD ve M2'den 20 AD kalmis olarak görünsün. Netsis'de böyle bir sey yapmak mümkün mü? Eger degilse siparis kabulunde müsteriye ayrilmis stoklari takip etmek ve yeni gelen siparisleri müsteriye ayrilan stoklara göre degerlendirebilmek için nasil bir yol izlemek gerekir? Saygilarimla. |
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
ERGEN ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||||||||||||
YARDIMCI PRORAMLAR/ÖZEL PARAMETRE TANIMLARI
GRUP KODU:SEVKYUKLEME
ANAHTAR:STOK_BAKIYE_KONTROL
DEGER:0
|
Nasrettin hoca eşşekten düşmüş.Bana eşşekten düşmüş birini bulun demiş.Ben düştüm eşşekten.Bildiğim kadar yardım ederim.
|
![]() |
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
||||||||||||||||||||||||
Fatura Modülü/ Satis Parametre kayitlari bölümünde “Sipariste Stoktan Ayirma Yapilsin” parametresini isaretleyerek yapilabilir.Parametre isaretlendiginde girilen müsteri siparisleri direkt stoktan ayrilabilmektedir. |
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
![]() |
SoulBlade ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SoulBlade
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||||||||||||
@ERGEN
Bu bahsettiginiz seyin ne ise yaradigini tam olarak anlayamadim. Biraz daha açik yazabilir misiniz? Bu parametreyi tanimlamak tam olarak ne ise yarayacak? @Conari Bu parametreyi isaretlememe ragmen siparis girisinde stoktan ayirma yapmiyor. Siparis girilen bir kalemin stok kartinda Tutar/Miktar Bilgilerinde Müsteri altinda ayrilmis stok kismi ne yazikki "0" görünüyor. Ancak Toplam Siparis ve Toplam Teslim kisimlari doluyor... Baska bir parametre daha mi açmak gerekiyor acaba? Ayrica bu problemi astigimizi ve stoktan ayirmayi yapabildigimizi varsayarsak, siparis girislerinde stok miktari ayrilmis stoklar düsülerek mi görünecektir? Ve bu ayrilmis stoklari görebilecegim bir rapor var mi? Saygilarimla... |
![]() |
ERGEN ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
||||||||||||||||||||||||
Istek No 17960
SEVK EMRINDE SIPARIS REZERVASYON DESTEGI VE DAGITIM ILE BAGLANTILI BÖLGE KODU VE ZIYARET BILGILERININ SORGULAMAYA ILAVE EDILMESI.
|
Nasrettin hoca eşşekten düşmüş.Bana eşşekten düşmüş birini bulun demiş.Ben düştüm eşşekten.Bildiğim kadar yardım ederim.
|
![]() |
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
||||||||||||||||||||||||
Help lere bakarsaniz daha fazla bilgiler elde edersiniz. Bu parametreyi açtiktan sonra Stok kodunu yazdiginiz yerde SB cek kutusu çikar. isaretlerseniz ayirir.Stok hareketlerinde herhangi bir hareket olusmaz.
Bu alanin B veya S durumuna göre bekleyen siparislerinizin ne kadarinin stoktan ayrildigini görebilirsiniz.
-------------------------------------------------------------------
Sipariste Stoktan Ayirma Yapilsin Müsteri siparisleri girisi sirasinda, siparislerin stokta mevcut oldugunu ya da temin edilmesi gerekliligini takip etmek istiyorsaniz, bu parametreyi isaretleyin. Bu durumda “Müsteri siparisini girerken, stoktan ayirmak için (S), temini beklemeye almak içinde (B) kodunu kullanin.” uyarisi gelecektir. Müsteri siparisi kaydi sirasinda, mal kalemleri bazinda, karsiniza gelecek olan bir pencerede, ilgili maldan elinizde varsa (S)toktan ayir, yoksa temini (B)eklemede, seklinde kayit girebileceksiniz. Bu ayirimlar tamamiyla rapora yönelik olup, tüm siparis raporlarini bu kriterlere göre alabileceksiniz. |
|
![]() |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SoulBlade
||||||||||||||||||||||||
Stoktan ayirma isi tamamdir. Tesekkür ederim. Yalniz bir nokta daha var. Bu ayrilmis stoklari siparis bazinda hangi rapordan alabilirim? Bu raporda hem toplam stogumu hem de bunun ne kadarinin ayrilmis oldugunu görebilmem gerekiyor...
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||
Raporlar > siparis Raporlari > Mal bazli siparis listesinden alabilirsiniz.
|
|
![]() |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SoulBlade
||||||||||||||||||||||||
Yardimlariniz için çok tesekkür ederim. Eger mahsuru yoksa ögrenmek istedigim bir sey var, danismanlik hizmeti veriyor musunuz? Yoksa Netsis kullanan bir sirkette mi çalisiyorsunuz? Sunun için soruyorum, eger danismanlik hizmeti veriyorsaniz sizinle görüsmek isteriz... Çünkü Netsis tarafinda gerçekten iyi bir danismanlik hizmetine ihtiyacimiz var...
Saygilarimla... |
![]() |
||||||||||||||||||||||||
Tesekkür ederim.
Danismanlik Hizmetini önceden çalistigim çözüm ortagi olan firmada veriyordum.
Su an da(3 yildan beri) bir fabrikada çalisiyorum.
ama kriz belli olmaz bizide vurabilir ozaman yine farkli arayislara girebilirim(iz)
![]() Bu site araciligiyla firmaniza yakin ve iyi hizmet alabileceginiz firmalara ulasabilirsiniz.
|
|
![]() |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SoulBlade
||||||||||||||||||||||||
Asil ben size tesekkür ederim. Sizden son bir ricam var. Mail adresinizi ögrenmem mümkün mü? Size bir konu hakkinda danisacagim ama burdan degilde mail ile anlatmak istiyorum. Sizce de sakincasi yoksa tabii...
Tekrar tesekkür ederim... Eger mail adresini buraya yazmak istemezseniz ben mail adresimi vereyim. Mail atarsaniz size dönüs yaparim... aktashan at gmail.com Saygilar... |
![]() |
||||||||||||||||||||||||
Özel Mesaj atabilirsiniz.
|
|
![]() |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SoulBlade
||||||||||||||||||||||||
Size özel mesaj attim... Saygilar. |
![]() |
melihk ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
||||||||||||||||||||||||
Merhaba
Eger dikensiz br bahçede rezerv uygulamasi kullaniliyorsa S/B tiklamalari ise yariyor. ancak bir nedenle siparisin S/B isareti kaldirilinca ve rezervin serbest kalmasi beklenirken mantiksal rezerv kayit sorunlari basliyor ve isler karisiyor. DAT islemlerinde de benzer sikintilar gözlemlemistim.
Biraz inceleme yapmistim ve Netsis in bu bilgileri
TBLSTOKPH içinde
STOK_DAGITIM
MUS_TOP_SIPARI
MUS_TOP_TESLIM
alanlarinda tuttugunu tespit ederek böyle mantiksal sorunlar oldugunda manuel düzeltmelerle sorunu düzeltmistim. Conari üstad o siralar triger ile br seyler yapilabilir demisti ama benim elim degmedi henüz. soruna triger seviyesinde çözen varsa kaymakli kadayif olur...
selamlar |
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |