ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Fatura Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - BARKOD UYGULAMASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

BARKOD UYGULAMASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: BARKOD UYGULAMASI
    Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2009 Saat 15:45
MERHABA

arkadaslar barkod uygulamasini hiç bilmiyormçdetayli anlatabilirmisiniz veya nereden ögrenebilirim

Yukarı Dön
ERGEN Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ERGEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 Saat 10:23
STOK KARTI IÇIN BARKOD UYGULAMASI YAPMAK ISTIYORSANIZ SATOK KART2 DE STOK KARTI IÇIN 3 ADET BARKOD TANIMLAYA BILIRSINIZ.BURASI YETMEZ ISE STOK KAYIR ALTINDA BARKOD KAYIRLARI LARINA STOK KARTINI SECEREK BARKOD NUMARASI GIREBILIRSINIZ.
BARKOD NASIL TANIMLARNIR IS SORNUZ
9799753293685 KODLU BARKODU ELE ALALIM.
7+9+5+2+3+8=34*3=102
9+9+7+3+9+6=43
102+43=145+5=150 10 BÖLÜNE BILEN SAYIDIR.SAGDAN BASLAYARAK ILK HANE TEK OLMAK ÜZERE TÜM HANELER TEK VE ÇIFT DIYE
2-TEKHANELER TOPLANIR VE 3 ILE CARPILIR
3-ÇIFT HANELER TOPLANIR.
4-HER IKI RAKAM TOLANIR VE 10 SAYISININI KATINA ULASMAK IÇIN GEREKLI SAYI BARKODUN SON HANESINI OLARAK ATANIR.
TARAYICI BORKODU OKUDUKTAN SONRA YUKARIDAKI ISLEMI KONTROL EDER VE DOGRU ISE KABUL EDER.
Yukarı Dön
kıl_ark Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: -1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıl_ark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 Saat 12:39
biz toptan dagitim yapan bir firmayiz ve siparis sistemi kullaniyoruz.
müsteri siparislerini kaydediyoruz ve bakiye takibi yapiyoruz
is akisi su sekilde
1-siparis bakiye raporu aliniyor
2-ürün depoda rapora göre hazirlaniyor
3-irsaliye ediliyor (siparisten çagirilarak)
4-irsaliyeler fatura ediliyor

soru : barkod kullanilarak bu is akisi nasil saglaniyor

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 Saat 15:33
bu süreçte barkod kullanilamaz.
barkodu mal depo kabulde v.s. kullanabilirsiniz.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2009 Saat 13:16
Belki karsi firma eski firmamda oldugu gibi Barkod çiktisi da istiyordur. Nadiren de olsa Sevkiyatta böyle formlar da Barkodlu olarak gönderilmektedir.

Ama arkadasin dedigine gelince siparis manuel olarak girilir. Irsaliyede Siparisden irsaliye olusturmak yerine Siparisde FIFO paramteresi kullanip depocu ilgili siparis fromuna göre raflardaki ürünleri barkodla okutup miktarlarini sisteme girebilir böylece bir irsaliyede hem birden fazla siparisin teslimini 1 hamlede yapar hemde siparis baglantisi saglanir. tabi arkadasin istedigi Barkod uygulamasida kullanilmis olur. zaten bu isler hemen pat diye heryerde olmuyor. Bir yerden bir baslangiç yapmak en iyisi...
SA
Yukarı Dön
ERGEN Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ERGEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2009 Saat 17:26

AyGuMuS fatura, irsaliye, siparis, depolar arasi trasfer dizaynlarinda cari ve belge numaralarini veya o belgeyi barkod okuyucu ile okutulunca kayitli olan modulde gelmesini saglana bilirmi.kil_ark uygulamasina yakin çalisiyoruz.elterninalinde kendi yazmis oldugumuz ve netsisle entegre çalisan programimiz var.depocu belgeyi okutabilecegi bir barkod olusturamadik.muhasebe hazirlanmis bir belgeyi faturalamak için numara girmek zorunda. ama bu islemlerde belgelerin üzerine cari ve belge numaralari barkodlana bilirse çok is görür.fakat igne vuruslu printer ile nekadar saglikli barkod olusturulur tartisilir.ben faturalari basim yaptiriken belge numaralarini barkodolarak basilmasini istedim matbaa yapamadi.yapilamazmi yapilir ama onu yapabilecek matbaa gerekli.bos formu kagida barkod basimi yapilarak ve o numarayi belge numarsi olarak kullanmata bir çözüm yolu olabilirmi?iszle nedersiniz bilemiyorum.

Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 Saat 22:04
Bunun için Netsis Word Dizayni kullanirsan ve barkod olacak alanlara font olarak da CODE32 fontunu kullanirsan muhtemelen çikacaktir. Normalde ben dizaynlarda Crystal Report kullaniyorum. O yüzden word dizayni konusunda da pek içli disli degilim. Nette CODE32 fontunu  rahatlikla bulabilirsin...
Senin istedigine 1e1 uygun bir proje yapmistim. Karsi firma irsaliye ile beraber barkod eki istedi onu yaptim birde üretimde isemirleini barkodlu yaptim bunda parça listesi ürün resmi mamul ve isemri no barkodu koydum. Form olarak Crystal report kullandim font olarakda nette CODE32 kullandim. O kadar karisik degil. Word dizayni ile olur yanilmiyorsam. Olmazsa bana mail atarsin.
SA
Yukarı Dön
tuteme Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuteme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2009 Saat 09:26
slm arkadaslar bizim sirkette bir depo otomasyonu gerekli biz sadece depoya giren ve çikani kontrol etmek istiyoruz bir el terminalimizde var fakat netsis le barkod okuycusunu senkron edecek ara programi ariyoruz bukonuda yardimci olacak varsa çok memnun olurum böyle bir yazilimi satinda alabilrizi tsk
Yukarı Dön
ERGEN Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ERGEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2009 Saat 10:08
bu konu ile çalisma bende yapiyorum.2009 el terminali aldim.kardesim program yazdi.uzak masa üstü baglati yaparak server baglati yaparak çalistirdik.ama randimanli olmadi.yazdigimiz program el telminalinde çalismasi için farkli bir derleme yapilmasi gerekiyormus simdi onun üzerinde çalisiyoruz.1-2 güne kadar biter.programda fatura ve irsaliyeleri günün tarihini girince ekrana geliyor.istediginiz fisi ekrama getiriyorsunuz.ürünü okutunca eger faturda veya irsaliyede yok veya fazla ise sesli uyari veriyor.ürünün hangi rafta oldugunu görebiliyorsunuz.stokkartlarinin alfasayisal 6-7-8 raf kodu için kullandik.subeler dahil stok durumunu görebiliyorsunuz.stok barkod cikarta biliyorsunuz.girenler için çalisma yapmadik çünkü fatura veya israliye önce girilip kotrol edilecekse yapilabilir.depocu mal geldiginde girmesi istenirse stoklarin hepsinin acilmis olmasi lazim.satici siparislerine kayit yaptirilabilir.irsaliye veya faturaya kayit etmek sorun çikarta bilir.yazmis oldugumuz programi hiç degisiklik yapmadankullana bilirim derseniz  üçretsiz verebilirim.degisiklik yapilmasi talebine pek sicak bakmiyoruz.çükü vaktimiz yok.kendi islerimizi zaman yetmiyor.fakat bunu profosyonel yapan firmalar var.
Nasrettin hoca eşşekten düşmüş.Bana eşşekten düşmüş birini bulun demiş.Ben düştüm eşşekten.Bildiğim kadar yardım ederim.
Yukarı Dön
tuteme Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuteme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2009 Saat 16:48
ergen kardes cok memenun olurum bizde biraz ugrastik delphide ama tam bi sonuc alamadik
prof firmalar azini 5000 dolardan aciyor oda ayri bir sorun mail adresim toros42@hotmail.com siz nerde yazdiniz csharp veya delphi ise acik kodlari varsa belki gelistirebiliriz tsk edrim
Yukarı Dön
ERGEN Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ERGEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2009 Saat 10:18
ILK ÖNCE PHP YAZILDI.UZAK MASA ÜZTÜ BAGLANARAK SERVERDE INTERNET EXPLORER DAN ÇALISTIRDIK.SONRA C DEN YAZILDI.
Nasrettin hoca eşşekten düşmüş.Bana eşşekten düşmüş birini bulun demiş.Ben düştüm eşşekten.Bildiğim kadar yardım ederim.
Yukarı Dön
tuteme Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuteme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2009 Saat 13:01
sayin ergen c de olani gonderebilirseniz çok mutlu oluruz heyecanla sizi bekliyorum

tsk
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 Saat 12:14

El Terminalinden uzakmasaüstü yapmak baska el Terminalinde çalisan program yazmak baska.... Uzakmasaüstü ile serverde yada baglandigin makinede yazilmis bir programi çalistirmak normal delphi c# NDI da yazilmis bir programi rahatlikla çalistirirsiniz. Basit ama gerçektende güzel bir çözüm yolu...

Ancak El Terminalinde yazilan bir program daha farkli mantikla çalisir varsa kod paylasacak banada versin Wink Buda ancak Mobile Uygulamalar ile yazilir ve aktarim için ya Offline aktarim programi yazilir yada Online Socket uygulamasi yazarak yapilir. Bu yöntemin online olarak yazilmis 1-2 prof. yazilim gördüm gerçekten de hos oluyor.

Ama bunu yapmaya bilginiz yoksa arkadasin da dedigi gibi Elterminalinden uzakmasaüstü ile Windows uygulamalarini Terminalde çalistirin. :D
SA
Yukarı Dön
tuteme Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuteme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 Saat 14:21
sayin aygumus bahsettigiiz gibi terminalden calsian bir otomasyon sistemi 5000 dolar gibi bir fiyata yapiliyor bizim yaptigimiz bir programcik uzak masaan calsiyo ama eksikleri var simdi c de terminal uzerinden calinina bakiyoruz ama bai eksiklerimiz var tabi bu konuda bilgisi olan arkadaslrdan dan yardim bekliyorum yada bu isi ucuza cozebilecek bi programci cunku biz cok yavas yol aliyoruz

tsk
Yukarı Dön
ERGEN Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ERGEN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 Saat 12:04

yeni birsey daha ögrendik.el terminaleride farkli isletim sistemleri var.benim elindeki el terminalinde Microsoft Windows CE 5.0 isletim sistemi var.uzakmasa üztü baglati ile balisma yapmak istiyorsaniz.1-çalisma alani içinde iyi bir kablosuz aginiz olcak.2-kablosuz aginizda birden fazla acsesspoint kullanmis iseniz bular arasinda geçislerde ag kopup digerine baglanmayacak sekilde düzenlemeniz gerekir.3-eger uzak masaüstü çalisacaksaniz kablosuz aginiz 108mb olmalidir. 54 de yavas çalisiyor.biz bunlarin hepsini denedik.tüm ag 108mb ama elterminalinin 54mb olunca çok yavas çalisti.fakat c de el terminalinde programi çalistira bilirsek sadece data trasferi olacagi için hizli çalisacak diye düsünüyoruz. 

Yukarı Dön
tuteme Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuteme Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mart 2009 Saat 18:05
arkadaslar biz bir depo otomasyonu yailimi gelistirdik c # istenilen sekilde uyarlanabilir durumda denedik calsiyor  program hakkinda biraz bilgi vereyim uzak masa üstü yapmadan terminal üzerinden çalisiyor . Suandaki yazilim netsis uyumlu istenirse herhangi bir veri tabani için uyarlanabilr. Depolar arasi tranfer yapilabiliyor ürün hangi depoya gittigi kaç adet alindigi , kaç adet çiktigi bakiyesi gibi ürün bilgileri görüntülenebiliyor, barkoda göre ve stok koduna göre islemler yapilabiliyor silme ekleme seçme düzenleme gibi islemleri yapabiliyor. kg , metre gibi degiskenleri adete çevirme islemi bulunmaktadir. Istenirse bu program belli bir ücret karsiliginda  temin edilebir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,836 Saniyede Yüklendi.