Yazar |
Konu Arama Topic Seçenekleri
|
denge
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
|
Konu: silinmeyen stok miktari Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2007 Saat 21:06 |
merhaba;
Netsis w3 kullanicisiyim. Yanlis bir fatura kestim daha sonra yanlis kestigim bu faturayi sildim. Fakat stoguma giden bu faturadaki miktar silinmedi hala stogumda; bunu nasil silmem gerekli sadece faturayi silmem yeterli olmuyor mu?
|
 |
Vural
Üye
Puanlar: -1
|
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2007 Saat 09:40 |
Netsis de faturayi sildiginiz de ilgili kayit attigi tüm tablolari temizler. Silinmediginden eminseniz SQL yardimiyla silebilirsiniz. SELECT INCKEYNO, * FROM TBLSTHAR bu cümle yardimiyla silinmedigine inandiginiz kayitlarin INCKEYNO bilgisini alip DELETE FROM TBLSTHAR WHERE INCKEYNO IN ('','','','','') tirnaklarin arasina inckeyno lari yazip temizleyebilirsiniz. Eger Fatura numarasi alis mi satis mi faturasi olduguyla ilgili bilgi verirseniz size daha uygun bi sql cümlesi gönderebilirim
|
ben de burdayım
|
 |
denge
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2007 Saat 20:05 |
Fatura alis faturasi ve kapali olarak kesilmisti. Açikçasi ayni sekilde hatayi veren bir satis faturasida var. Miktar kasamdada görünüyor yani ordan da silinmedi.( birde daha önce kodlarla çalismadim kod olayindada beni aydinlatirsaniz sevinirim. yani kodlari hangi bölümden nereye yazmam gerekli) tesekkür ederim.
|
 |
Vural
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2007 Saat 09:36 |
hmm anlattiginiz durum kesinlikle olmamasi gereken birsey dediginiz sekilde bi deneme de ben yaptim bende tüm kayitlar silindi. Bana sorarsaniz bayinizle görüsün SQL le sürekli mudahale etmek kayitlarda bozkluga neden olur.SQL le ilgili merak ettsklerinizi de SQL basligi altinda sorun orda dilim döndügünce ben de diger arkadaslarda yardimci olur sanirim. Bu sorunuza kisaca burda da cevap vereyim sql cümleleri Query Analyzer da çalistirilir. Queryi açtiktan sonra Çalistiginiz sirketi seçip cümleleri f5 tusuyla çalistirirsiniz daha evel sql kullanmadiysaniz tecrübe kazanincaya kadar delete cümlelerini çalistirmamanizi tavsiye ederim .Select cümleleri çalistirmaniz da her hangi bir sikinti olmaz. Insallah yardimci olmusumdur.
|
ben de burdayım
|
 |
denge
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2007 Saat 19:46 |
Çok tesekkür ederim.
|
 |
osmankurak
Yeni Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2007 Saat 17:40 |
fusion st 3.0 kullaniyoruz ayni problem bizdede var bu programin bir sorunu bizde kullanici sayisi 9 ve stok karti çok fazla o yüzden hatanin tespiti çok zor oluyor. netsis sifresi ile girip hareket kontrol yapildiginda düzeliyordu fakat datalarin yogunlugundan artik server bu islemide yapamiyor. bence bu problem netsis için büyük bir problem amatör denebilecek yazilimlarda bile böyle bir problemle karsilasmadim.
|
 |
Vural
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2007 Saat 13:26 |
Eger stok hareket kontrolu yaptiginiz da sorun düzeliyorsa kayitlar fiziksel olarak silinmistir sadece yogunluktan dolayi triggerlerdan biri çalismayip bakiyeyi düzeltmemistir.
|
ben de burdayım
|
 |
proxbil
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2007 Saat 20:09 |
Firmalardaki netsis Kullaniclari...
 SQL den bir islem yapmadan önce yedek almayi unutmayiniz...
|
http://www.proxbil.com ==> netsis solition center
|
 |
kingkobra
Kidemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 Saat 19:59 |
05.02.07 tarihinde ( Miktar kasamdada görünüyor yani ordan da silinmedi) seklinde bir soru gördüm, geçte olsa cevap verme ihtiyaci duydum, umarim faydasi olur...
Netsis, Fatura modülünden pesin islenen faturalarin kasa kayitlarini silmez, iz takibi amaciyla gider kasasina ayni tutarda bir kayit atar, kasanin borç/alacak dengesi bozulmaz ,isin ucunda nakit olmasi nedeniyle program denetim amaciyla sanirim bu sekilde isliyor...
|
king kobra Node_M
|
 |
denge
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 Saat 22:39 |
kingkobra evet bende arastirdim pesin yani kapali faturalarda netsis kasadaki miktari
silmiyor ters kayitla düzeltiyor. bilgin için tesekkürler.
|
 |