ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Veri Tabanı İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - SQL Cümlecigi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

SQL Cümlecigi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
sonses10 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: SQL Cümlecigi
    Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 16:28
Merhaba üstadlar.

Bir yardima ihtiyacim var. Carilerimin tamaminda vade tanimli. Ancak kullandigimiz ara programin henüz vade konusunda yeterli olmayan kisimlari mevcut. Programcilar bunun üzerinde çalisiyor. Benim onlar bu islemi bitirene kadar almam gereken raporlarim var.

Bunun içinde vadelerin tamamini girmem gerekecek. Tek tek faturaya girip düzeltmek istemiyorum. ek bir cariden bahsetmiyorum ve çok yogun carilerimde mevcut.

Bu islemi sql tablolarindan gerçeklestirebilecegimi biliyorum. Ama cümleyi yazmayi basaramadim.

Hangi cümle ile cari hareketleri çagirip vadelerini düzeltebilirim.

Örnegin:
Tarih     Fis No     Açiklama     Vade Tarihi     Borç Tut.     Alac.Tut.     Borç Bak.     Alacak Bak.

14.12.2012     A00000000134143     FT.MIZ 010000222222314 14.12.2012     237,71     0,00     279.939,11     0

hem kesim tarihi hemde vade tarihi ayni çikiyor. Bunu 55 güne tanimli olmasina ragmen günlük atiyor vadeyi. Bu sorunu simdilik sql ile çözmek istiyorum.
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 16:39
update tblcahar set vade_tarihi=vade_tarihi+55 and hareket_turu='B' and borc>0

tüm satis faturalarininiz vade tarihlerini 55 gün artirir.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 17:28
Sayin Conari ilginiz için tesekkür ederim. Ancak her carimizin farkli vade tanimlamasi mevcut. Bunun için cari kod belirtmemiz de gerekecek. Bu sekilde bir tanimlama ile yardimci olabilirmisiniz.

Küçük bir not daha vade tarihi üzerinden hareket etmemiz sikinti dogurabilir. Elle düzelttigimiz kayitlar mevcut. Bu yüzden düzenlenme ve vade tarihi ayni olanlari çagirip düzenlenme tarihine +55 ilave etmemiz gerekecek.

Düzenleyen sonses10 - 14 Aralık 2012 Saat 17:30
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
bybarone Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 Saat 23:51
select * from tblcahar where tarih=vade_tarihi

tarihler esitse çagirdik

update tblcahar set vade_tarihi=vade_tarihi+55 where tarih=vade_tarihi and borc > 0
and hareket_turu = 'b'

vade tarihine 55 gün ekledik

yada carilerde sabit vade günleri var ise

cari kartina bunlari tanimlayin her carinin kendi vade günü için faturalari bu vadeler üzerinden ayarlayabilirsiniz cümle söyle olacak
update tblcahar set vade_tarihi = vade_tarihi + vade_gunu from tblcahar left outer join tblcasabit cs on (tblcahar.CARI_KOD=cs.CARI_KOD) WHERE TBLCAHAR.hareket_turu='b' AND TBLCAHAR.Borc > 0 and tarih between '2012-01-01' and '2012-31-12'

Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

barancan.genc@hotmail.com
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 Saat 08:28
Bybarone ilginize tesekkür ederim.

Üstte vermis oldugunuz kodlari kullanarak çözüme ulasabilecegimi anladim.

Öncelikle tek bir caride islem yapmak istedigim için üstteki kodlari söyle birlestirdim.

select * from tblcahar where tarih=vade_tarihi and borc > 0 and hareket_turu = 'b' and cari_kod = '120-01-M001'

Daha sonra ise bunu set ederek tek caride sonuca ulasacagim.

Ayrica 2. sunmus oldugunuz çözüm daha ilgimi çekti ama carilerin tamamini kapsadigi düsünülürse biraz riskli gibime geldi. Ama onuda denemeyi düsünüyorum.

Ayrica sizinle arada iletisim kurabilmek adina telefon ve mail bilgilerinizi kayitlarima aliyorum bilginize.

Sizlerle detayli bir görüsmek isterim. Elinizde sicak satis otomasyonu falan varmi acaba?

Mehmet Ali ATLI
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 Saat 10:52
1--->
2. Çözüm bütün cariler için evet fakat where kosuluna cari kodunuda ekleyip filtreleyebilirsiniz

istediginiz belli bir grubada yapabilirsiniz yani örnek

where tarih ..... en sonuna

cs.vade_gunu=55 eklerseniz

caride 55 gün tanimlanan cariler için islem yapabilirsiniz sadece orasi size kalmis ister

tek cari ister grup grup ister hepsi fark etmez cümle çalisir...

2--->

tabi kaydedebilirsiniz bilgilerimi sikinti yok

3--->

sicak satis için otomasyon derken nasil birsey istiyoruz

el terminali içinmi ?

yani mailime biraz daha yapicaginiz isle alakali detay yazarsaniz ona göre rahat cevap veririm
çünkü elimizde var tabiki otomasyonumuz ama bakalim sizin isteklerinizi karsilyacak düzeydemi... onu konusmak lazim

4--->

rica ederim yardimci olmaya her zaman hazirim maksadim zor durumda olanlarin isi görülsün ve ben bu isi ögreneyim ..
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 Saat 16:54
Ilginize tesekkürler. Bir mail ile dönüs yaptim.

Bu arada benim anladigim kadariyla direkt caride düzeltme yapmak faturadaki vadeyi düzeltemiyor.

Faturaya girip baktigimda halen vadesinin gelmedigini görüyorum.

Bunu düzeltmek için sanirim fatura içinde islem yapmam gerekecek.

select * from tblfatuirs where tarih=ODEMETARIHI

üstteki kod ile fatura düzenlenme tarihi ve ödeme tarihi ayni olanlari çagiriyorum. Bu kodlamaya bisey eklemeliyim ki bana fatura ve ödeme tarihi ayni olan faturalardan sadece istedigim cariye ait olanlari getirsin.

Yani sorgu içinde baska bir sorgu ile cariden de islem yapsin.

Düzenleyen sonses10 - 15 Aralık 2012 Saat 17:37
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 Saat 19:23
Bunu mailde cevap olarak yazdim bir deneyin olmadi dönün tekrar en olmadi

tam olarak ne yapmak istediginizi söyleyin

tek tek carileri degistirmek istiyorsaniz

ona göre bir cümle sablonu yada procedur yazip ayarlamaya çalisayim sizde ona kisa bir sekilde halledin...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 Saat 09:45
Merhabalar,

A carisini çagirip hareketlerde fatura tarihi ve vadesi ayni olan faturalari, fatura tablosundan çekip vade gününü eklememiz gerekiyor.
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 Saat 11:18

CREATE

PROCEDURE PBS_VADEGUNCELLE (@CARI_KOD TDBCARIKOD,@VADE_GUNU INT)

AS

BEGIN

--SELECT * FROM TBLCAHAR WHERE HAREKET_TURU='B' AND BORC > 0 AND TARIH=VADE_TARIHI AND CARI_KOD=@CARI_KOD

UPDATE

TBLCAHAR SET VADE_TARIHI= (VADE_TARIHI + @VADE_GUNU) WHERE HAREKET_TURU='B' AND BORC > 0 AND TARIH=VADE_TARIHI AND CARI_KOD=@CARI_KOD

--SELECT * FROM TBLFATUIRS WHERE CARI_KODU=@CARI_KOD AND TARIH=ODEMETARIHI AND FTIRSIP='1'

UPDATE

TBLFATUIRS SET ODEMETARIHI= (ODEMETARIHI + @VADE_GUNU), ODEMEGUNU = (@VADE_GUNU) WHERE CARI_KODU=@CARI_KOD AND TARIH=ODEMETARIHI AND FTIRSIP='1'

--SELECT * FROM TBLSTHAR WHERE STHAR_FTIRSIP='1' AND STHAR_ACIKLAMA=@CARI_KOD AND STHAR_TARIH=VADE_TARIHI

UPDATE

TBLSTHAR SET VADE_TARIHI = (VADE_TARIHI + @VADE_GUNU) WHERE STHAR_FTIRSIP='1' AND STHAR_ACIKLAMA=@CARI_KOD AND STHAR_TARIH=VADE_TARIHI

END

Mehmet Ali Bey,
Bu procedure'u SQL Üzerinde çalistirin
sonrasinda söyle kullanabilirsiniz
EXEC PBS_VADEGUNCELLE 'CariKod',55
bu sekilde carikod yazdigim yere carinin kodunu yazin
sonra 55 yazdigim yere istediginiz herhangi bir vade günü yazin
yalniz orasi tirnak içinde olmayacak kisacasi eklemek istediginiz gün sayisi diyeyim

sonra F5'e  bastiginizda Hem caride hemde faturada ilgili degisiklikleri yapacaktir...

Test ettim sikinti yok...
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,531 Saniyede Yüklendi.