ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Dizayn Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - FATURADA SERILERIN BASILMASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

FATURADA SERILERIN BASILMASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
ggkorkmaz Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ggkorkmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: FATURADA SERILERIN BASILMASI
    Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 Saat 17:19

selam arkadaslar..

bir musteride seri takibi yaplmakta. fatura çikislar yapilirken bir kalemde birden çok seri var ve fatura basiminda seri ve seri miktari kadar basim yapilacak dizayda hangi kodlari kullanabilirim bunla ilgili yardimlariniz bekliyorum

kolay gelsin

GÖKHAN
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 Saat 17:03
sql de bir view yap o viewi dizaynda tip solarak s sql seçerek seri yazdir
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 Saat 17:25
4431 VE 4432 yi denermisiniz.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ggkorkmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 Saat 00:56
BU KODLARI DENEDIM GIRILEN KALEM TEK SERI BIRDEN FAZLA OLDUGU ICIN OLMUYOR
GÖKHAN
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ggkorkmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 Saat 01:00
Orjinalini yazan: taner taner Yazdı:

sql de bir view yap o viewi dizaynda tip solarak s sql seçerek seri yazdir
HAZIR BIR WIEW UZERINDEN DENEDIM DEGINI BIRDEN FAZLA KAYIT VAR DIYOR WIEW SRITRA SQL CUMLESINDE KISITI ANCAK BELGE NO UZERINDEN VEREBILIYORUM ONDAN DOLAYI BIDEN COK KAYIT AKTIF DIYE YANIT VERIYOR DIZAYN BASILIRKEN
GÖKHAN
Yukarı Dön
ilhan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 Saat 14:31
Önerecegim yöntem sanirim istediginizi yerine getirecektir.
Öncelikle ilgili database altinda fonksiyonu olusturun

CREATE FUNCTION [dbo].[SERINO] (@Fatno varchar(15))          
RETURNS VARCHAR(2000)          
AS          
BEGIN          
DECLARE @str2 VARCHAR (2000)
SET @str2=''
SELECT @str2 = @str2+ isnull(SERI_NO,'') + ', '
FROM (SELECT SERI_NO
        FROM TBLSERITRA
            WHERE BELGENO=@Fatno ) v1
RETURN @str2
END

Bu fonksiyon ilgili belgedeki seri numaralarini 2000 karaktere kadar yan yana aralarinda virgül atarak yazacak ve bunu str2 degiskeninde saklayacak. Daha sonra dizayna geliceksiniz ve bu serileri basmak istediginiz yeri seçtikten sonra sql komutu olarak;

dbo.SERINO(VT_Karekter({1001}))
yazarsaniz serileri basacaktir. Yalniz ilgili seriler için 2. satira devam edecekse devam kodunu su sekilde yapmalisiniz;

SUBSTRING(dbo.SERINO(VT_Karekter({1001})) ,76,60)

bu sekilde ilk satirda örnegin ilk 75 karakterini basmis, ikinci satirda 76. karakterden baslayarak 60 karakter bas demisim.Bunun 3. satiri olursa su sekilde olacaktir;

SUBSTRING(dbo.SERINO(VT_Karekter({1001})) ,137,60) gibi. Umarim yardimci olur. Bir sikinti olursa yazarsaniz yardimci olabilirim. Saygilarimla.

Düzenleyen ilhan - 02 Şubat 2011 Saat 14:36
Netsis'i Uyarlamak İşin Kolay Kısmı, Zor Olan Kullanıcıyı Netsis'e Uyarlamak ...
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ggkorkmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 10:55
Ilhan bey
söylediginizi yaptim yalniz benim almak istedigim tek satirda olmayacak cunku bu serileri arkaarakay ve tek satirda getiriyor. Size söyle anlatiyim, fatura islenirken girilen kalem tek ama o kalemde birden çok seri var ve alinacak olan irsaliye asagidaki gibi olacak.

Stok ismi     seriler               seri miktar        girilen ölçü birimi             girilen fiyat
Xxxx                xxxxx                xxxxx                         xx                              xxxxx
Xxxx                 xxxx                 xxxxx                           xxx                            xxxx

Seklinde olacak yardimlarinizi bekliyorum
Kolay gelsin
GÖKHAN
Yukarı Dön
ilhan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 12:00
Gökhan bey,
simdi standart dizayn kalemlerinde stok ismi, kalem miktari vs. arasina kaç farkli seri varsa onu bastirabiliriz o konuda sikinti yok.Örnek asagida, istediginiz bu mudur?
STOK ISMI   SERI          MIKTAR BR    FIYAT
DENEME     S10,S11,S12    3000    AD    3000
DENEME2    Z10,Z11,Z12    1500    AD    1500
Netsis'i Uyarlamak İşin Kolay Kısmı, Zor Olan Kullanıcıyı Netsis'e Uyarlamak ...
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ggkorkmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 12:18
Orjinalini yazan: ilhan ilhan Yazdı:

Gökhan bey,
simdi standart dizayn kalemlerinde stok ismi, kalem miktari vs. arasina kaç farkli seri varsa onu bastirabiliriz o konuda sikinti yok.Örnek asagida, istediginiz bu mudur?
STOK ISMI   SERI          MIKTAR BR    FIYAT
DENEME     S10,S11,S12    3000    AD    3000
DENEME2    Z10,Z11,Z12    1500    AD    1500
HAYIR FATURADA ISLENEN KALEMDE STOK AYNI SERI BIRDEN FAZLA BASILACAK DIZAYNDA GIRILEN SERI KADAR SATIR OLACAK  

DENEME    S10        3000    AD   3000
DENEME    S11        1500    AD   3000
DENEME    S12        1500     AD  3000

GIBI

GÖKHAN
Yukarı Dön
ilhan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 12:35
Bu dediginiz gibi görünüm için sakin kafayla bir bakmam lazim oluyor mu ? Benim önerdigim sekil örnekte anlatmaya çalistigim gibiydi. Eger dediginiz gibi yazdirabilirsem buraya da eklerim. Saygilarimla...

Düzenleyen ilhan - 03 Şubat 2011 Saat 12:42
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ggkorkmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 Saat 22:27
Orjinalini yazan: ilhan ilhan Yazdı:

Bu dediginiz gibi görünüm için sakin kafayla bir bakmam lazim oluyor mu ? Benim önerdigim sekil örnekte anlatmaya çalistigim gibiydi. Eger dediginiz gibi yazdirabilirsem buraya da eklerim. Saygilarimla...
ILHAN BEY BAKABILDINIZMI BU DEDIGIM OLAYA
GÖKHAN
Yukarı Dön
ilhan Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2011 Saat 08:11
Gökhan bey ,
baktim ama maalesef standart Netsis dizayninda kalemlerde olmuyor. Sizin de daha önce karsilastiginiz gibi birden fazla kayit geliyor diye uyari veriyor. Ama yine de baska bir alternatif bulabilir miyim diye bakiyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,422 Saniyede Yüklendi.