ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Veri Tabanı İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - NULL
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

NULL

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
bybarone Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: NULL
    Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2010 Saat 11:20
ARKADASLAR KOLAY GELSIN STOK KARTINDAKI KOD_5 DEGERINI NULL YAPICAM AMA BEN YAPTIGIM ZAMAN SQLDEKI NULL GIBI DEGIL GIDIYOR KOD5E NULL YAZIYOR BEN SQLDEKI GIBI NASIL YAPARIM

UPDATE TBLSTSABIT SET KOD_5='NULL' WHERE KOD_5'DENEME' NASIL YAPICAM BU CÜMLE ILE ALFABETIK BIR DEGER GIRIYOR BEN BOS KALMASINI ISTIYORUM BENI AYDINLATIN LUTFEN IYI GUNLER
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

barancan.genc@hotmail.com
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2010 Saat 11:33
UPDATE TBLSTSABIT SET KOD_5= NULL WHERE KOD_5='DENEME'
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2010 Saat 11:46
:)TESEKKÜRLER TEK ISARETTE ÇÖZDÜNÜZ ISI :)
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 Saat 17:26
Yeni konu açmak istemedim burada sorucam LIMIT diye bi komut varmi  varsa sql 2008 de falan mi ? sql 2005 var bende calistiramadim bu komutu ???
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 Saat 17:58
Ve birde REGEXP komutu varmi bunu sorucaktim birde mysql sql2005den farklimidir neyi farklidir bu sorularin cevabini istiyorum Tesekkürler
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2010 Saat 16:47
Yokmu yardim edicek arkadaslar bi soru soruyorum burada ?
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 10:30
limitten kastiniz nedir?
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 11:40
Bi kasit yok Limit adli bir komut sql 2000demi vardi regexp komutu bide bu iki komut calismiyor 2005 de

Düzenleyen bybarone - 04 Ekim 2010 Saat 11:41
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 12:12
Limit komutu ne is yapiyor örnek verin sqldeki karsiligini söyleyelim.
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 12:34
Söyleki stharda tarih siralamasina göre girislerimiz var tarih kisidi vermeden
SELECT * FROM TBLSTHAR LIMIT 10.09.2010

10. GÜNE KADAR OLANLARI GETIRECEKTIR

TABII NORMALDE OLMASI GEREKEN BU AMA BÖYLE BIR KOMUT YOK 2005 DE

NOT:Giris siralamasina göre baz alicaktir sthar örnegini tarih oldugu için verdim stsabitde ise giris sirasini baz alicaktir ona göre
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 15:12
TOP KOMUTU VAR sql De

select top 5 * from tblsthar

ilk 5 kayit demek.
Tarih v..s gibi fieald a göre filtrelemek için field adi yadanumarasi belirtilmeli
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bybarone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 Saat 15:39
Tesekkürler Sagolun
Iyi çalismalar.

Barancan GENÇ

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,424 Saniyede Yüklendi.