![]() |
ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
Fatura Dizayni Alt Kisim Düzenleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kerim9967 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2009 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 Saat 09:58 |
Asagidaki iki resimde görülen faturayi netsisde dizayn etmek istiyorum. Alt bilgileri hariç diger tüm kisimlari istedigim gibi oldu. Fakat %8, %18 KDV oranlari, satir ve fatura alti iskontolari düzenlemekte sorun yasiyorum.
1- %8 KDV nin olmadgi fatura da sadece % 18 lere ait toplamlari görmek istiyorum. (Resim-2). 2- Matrahlari yaziyla yazilan toplamin altinda görmek istiyorum. 3- Faturada uygulanan tüm iskontolarin toplamini (satir ve fatura alti) brüt toplam altina almak istiyorum. ![]() 4- Kaç tane fatura alti iskonto varsa bunu KDV matrahlarinin altinda belirtmek istiyorum. Resim 1 http://i1005.hizliresim.com/2010/5/13/1143.jpg Resim 2 http://i1005.hizliresim.com/2010/5/13/1150.jpg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen kerim9967 - 13 Mayıs 2010 Saat 10:16 |
|
..:NETSIS:..
|
|
![]() |
|
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dizayndaki kosul tanimlamalarini bir arastirmani öneririm.
yazdigin seyler çok uzun anlatmak dizayn yapmaktan daha zor.
|
|
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
|
|
![]() |
|
kerim9967 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2009 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir kaynak önerebilirseniz sevinirim. Internette mevcut bir sey bulamadim. Netsis yardimda da detayli bilgi yok.
|
|
|
|
![]() |
|
emiray ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
buradaki linkiden indirip inceleyiniz.
Düzenleyen emiray - 13 Mayıs 2010 Saat 17:50 |
|
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kerim9967
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eger size zahmet olmazsa asagida linkini verdigim dizayn için basit bir çalisma yapabilir misiniz? Sadece faturanin alti kismi için. http://rapidshare.com/files/387166267/eksikcalisma.xml --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sevgili Emiray öncelikle ilgi ve emeginiz için tesekkür ederim. Gönderdiginiz örnek dizayndaki kosul bölümlerini inceledim. 1300 Kodlu KDV basligina girilen Kosul taniminda Birinci Sahada • Rehber seçili deger olarakda 1305 yazilmis Kosullar Kisminda #Esit Degilse seçili Ikinci Sahada • Sabit seçili, deger olarakda 0 girilmis. Cahilligimi mazur görün ama satirlari yorumlayamadigim için olayi kavrayamadim. Bu kosul tam olarak neyi nasil yapiyor? Düzenleyen kerim9967 - 14 Mayıs 2010 Saat 12:04 |
|
|
|
![]() |
|
Conari ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007 Konum: YSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 3513 |
KDV oran 1 degeri 0 a eslit degil ise bu veriyi yazdir deniliyor kosulda. uploads/20100514_133502_DZN.rar
Bir kaç satir için örnek yaptim sanirim anlasilir.
|
|
|
|
![]() |
|
emiray ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
1.kdv matrahi 0 degilse kdv degerini yaz 0 ise yazma
2.kdv matrahi 0 degilse kdv degerini yaz 0 ise yazma yani mahrah yoksa kdv de yoktur matigiyla çalisiyor. fatura alt bilgilerde kdv mahrahlarinida yazdirirken de ayni mantikla kosul yapiliyor ve bu kosula göre basim yapiliyor veya bos geçiliyor. |
|
netsis bir tutkudur.Yaşamak Lazım
|
|
![]() |
|
lilams35 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
MERHABA ARKADASLAR BIR SIKINTIM VAR BENIMDE.. FATURA KESERKEN BIR FATURADA 3 4 KALEM OLUYOR MESELA 3 KALEMIN ISKONTOLARI 35 10 5
DIGER BR KALEIMN ISKONTOSU 35 10 .. .. OLMASINA RAGMEN FATURAYI ÇIKTI ALDGIMDA SON KALEMEDE 35 10 5 ISK YAPIYOR.. BUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BULAMADIM.. ÇOK ACIL YARDIMCI OLURMUSUNUZ :(
BIRDE FATURA ÇIKTISINDA KDV %18 YAZISINI NASL YAZDIRABILIRIM?
|
|
![]() |
|
dizayn dosyanizi ekleyin yapmak anlatmaktan daha kolay
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |