ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Veri Tabanı İşlemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Excel Sayfasinda SQL'e Baglanma
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

Excel Sayfasinda SQL'e Baglanma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
sonses10 Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Excel Sayfasinda SQL'e Baglanma
    Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 09:56

Istedigim excel sayfasinda SQL'e baglanma ile ilgili kodlar yada excel sayfasinda hazirlanmis (sifrelenmemis) bir örnek sayfa. Bununla ilgili bana yardimci olabilirmisiniz. Özellikle Conari ve NetsisForever sizlerden ilgi bekliyorum.

Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 11:09
Daha önce Ben vermistim.

Sub Listele()
     Dim SqlText As String
     Dim cnnn, rs As Object

Set cnnn = CreateObject("ADODB.Connection")
Set rss = CreateObject("ADODB.Recordset")

strDatabase = Sheets("login").Range("I1").Value
strKullanici = Sheets("login").Range("I2").Value
strParola = Sheets("login").Range("I3").Value
strServer = Sheets("login").Range("I4").Value

cnnn.Open "Provider=SQLOLEDB; Data Source=" & strServer & ";Autotranslate=False ;Initial Catalog=" & strDatabase & "; User ID=" & strKullanici & "; Password=" & strParola & ";"
     SqlText = "SELECT STOK_KODU, STOK_ADI, " & Cells(1, 3) & "," & Cells(1, 4) & "," & Cells(1, 5) & "," & Cells(1, 6) & " FROM TBLSTSABIT WITH(NOLOCK) "
  If Cells(2, 7) <> "" Then
       SqlText = SqlText + " WHERE " & Cells(1, 7) & "= '" & Cells(2, 7) & "' Order By STOK_KODU"
       Else
       SqlText = SqlText & " Order By STOK_KODU"
  End If
     rss.Open SqlText, cnnn, adOpenStatic ', adLockReadOnly
     Sheet2.Range("A2:F10000").ClearContents
     Sheet2.Activate
     i = 2
     Do While Not rss.EOF
         Sheet2.Cells(i, 1).Value = rss(0)
         Sheet2.Cells(i, 2).Value = rss(1)
         Sheet2.Cells(i, 3).Value = rss(2)
         Sheet2.Cells(i, 4).Value = rss(3)
         Sheet2.Cells(i, 5).Value = rss(4)
         Sheet2.Cells(i, 6).Value = rss(5)
         rss.MoveNext
         Application.StatusBar = "Aliniyor..." & i - 1
         i = i + 1
     Loop
     rss.Close
     cnnn.Close
     Set rss = Nothing
     Set cnnn = Nothing
Application.StatusBar = ""
End Sub
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 11:54

Merhabalar...

Öncelikle tesekkür ederim.
Kodlari kullanmayi denedim. ''Subscript out of range '' hatasi aliyorum. Hatam nerde acaba_?

Düzenleyen sonses10 - 04 Mart 2010 Saat 11:55
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 12:14

login isimli bir sayfa olusturup I1 .. I4 deki bilgileri doldurdunmu?

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 13:15
Emeginize tesekkür ediyorum. Ancak ben su anki bilgi kapasitemle kendim bu sekilde bir sorgu sayfasi olusturamayacagimi anlamis bulunmaktayim. Sanirim hazir bilgilerle devam edecegim bilgi seviyemi yükseltene kadar. Benim için hazirlamis oldugunuz önceki çalisma mükemmel. Toplamda 13 lokal depo ile çalisan firmamizin stok takibini yapamamaktayiz. Stok takibini yapabilecegim bir program lazim ancak verileri tek tek elle girmemem gerekiyor çok fazla zaman kaybi olur. Netsiste bu stogu tutamiyorum.
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 14:07
Önceki çalismayi hatirlayamadim.
Siz nasil bir sey yapmaya düsündünüz.?

13 lokasyon olabilir. stok kodlamasi nasil, kaçtane stok karti var, mesela üretim var mi? bunlar bagli is yükü degisir. Bence buna göre yaniniza yardimci bir eleman aldirin.
Yoksa Netsis te 13 degil 100 lokasyonu da rahat takip edersiniz.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 14:38

Stok fiyat update ile ilgili olan.

Toplam 220 stok karti mevcut. Çalismis oldugum sirket tavuk dagitim firmasi zincir magazalar yerel müsteriler ve 4 adet tüccar ile çalismaktayiz. Ayrica depomuzdan toptan satislarimizda mevcut. Hiç bir sekilde faturasiz islemimiz yok. Kayit disi hiç bir stok yok. Çözemedigim nokta ay basinda almis oldugum ilk sayimdan sonra takip eden 2 ayda aldigim sayimda stoklarin depomdaki reel stokla uyusmadigini görmekteyim. 13 adet lokasyonumdan 4 plasiyer ve 1 merkez 1 sok deposu agirlikli olarak islem görmektedir. diger 7 depo ise gerektiginde islem görmektedir. Yapmayi düsündügüm çözüm suydu. Stok sayimi yaptigimda yaptigim sayimi girecegim bir alan ve lokal depo hareketlerinin dökümü etkilenecek olan alan sadece lokasyonlar sayim sabit kalacakti ve hareketlerden günlük veya haftalik stoklarimi daha rahat kontrol edebilecek ve depomu takip edebilecektim. Netsis raporlarinda böyle bir rapora rastlamadim.
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 15:09
Stok modülünde stok sayim islemlerinden sayimi girip fark raporlarini depo bazinda alabilirsiniz. daha sonra bunlari stok hareketlerine yansitabilirsiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 15:12

Tesekkür ederim. Seni gerçek anlamda yordum. Bir örnek eklemek istiyorum nasil yapabilirim. O örnekte göstermek istiyorum tam oalrak ne istedigimi.

Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2010 Saat 14:10

Cevabinizi cevap butonuna basarak yazin. oradan dosya ekleyebilirsiniz.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2010 Saat 17:06
http://www.upload.gen.tr/d.php/s9/1rqz3q7d/DENEME.xls.html Bir örneklem olusturdum. Bu örneklemde açiklamalarla anlatmaya çalistim. Yardimci olabilirseniz sevinirim.
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2010 Saat 17:22
baslangiç ve bitis tarihleri ne için.
istedigim tarihteki sayimdan kastiniz
sayim girisi yaptiginiz bilgi mi ? tüm depolarmi?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mart 2010 Saat 18:19

Baslangiç ve bitis tarihleri tarih araliginda stok kontrolü yapabilmek için.

Her ay stok sayimi yapmaktayim ve her ay sonunda reel stok ile pc stogunda fark çikmaktadir. Bu nedenle belli araliklarla Sayim girisi yapip reel stok ve pc stogunu esitlemekteyim. Istedigim sayim stogu çok sorun degil gerekirse 1 kez sayim yapar ve stogu girerim 2. bir sayim stogu girisi yapmam yeterki su problemi asayim.

Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sonses10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2010 Saat 16:43
kil_ark Sayesinde bu problemide yüzde 90 asmis durumdayim forumda çok faydali bilgi var. Insallah sayenizde bizlerde birgün kendimizi gelistirecegiz. Saglicakla. Saygilar.
Istikbal Göklerdedir !!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,453 Saniyede Yüklendi.