ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > SQL > SQL Server Kurulumu
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - SQL 2005 VE VISTA UYUMU
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.


SQL 2005 VE VISTA UYUMU

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
afili Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afili Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 Saat 11:31
ben @6 lari sorunsuz kurdum vista da fakat eski versiyonda yani entegw3 de sirket field not foud hatasi verdi sürekli tüm bde ayarlarini eksiksiz yaptm sonuc alamadm.
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2007
Konum: YSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 Saat 10:33
dbupdate yapmalisiniz.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
zkozan Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2006
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zkozan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2008 Saat 15:46
Windows Vista'da Netsis v4 Sorunsuzca Kurabilmek için;

1-) Windows Vista'nin Kullanici Denetim özelligi UAC'i kapatmaniz gerekiyor.
Baslat --> Denetim Masasi --> Kullanici Hesaplari --> Administrator yetikisine sahip hesabin "Kullanici Hesabi Denetimlerini Aç veya Kapat" sekmesinden kapatin.

2-) Windows Vista'nin Güvenlik Duvarini Kapatin.
Baslat --> Denetim Masasi --> Güvenlik Merkezi --> Açilan Pencerenin Sol Tarafindaki Sekmelerden "Windows Güvenlik Duvari" -->Ayarlari Degistir --> Kapali
adimlarini takip ediniz.

3-) SQL Server 2005'i Netsis Standartlarina göre kurun. SQL Server 2005'i kurduktan sonra arti olarak SQL Server 2005'in Windows Vista ile uyumlu çalisabilmesi için gerekli olan yamayi (SQL Server 2005 SP2) Microsoft'un sitesinden indirerek kurun.Site linki asagidadir.

(SQL Server 2005 sürümüz 32Bit, 64Bit seçeneklerine uygun yamayi indiriniz.Piyasadaki çogu SQL Server 2005 sürümü 32 Bittir)

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=d07219b2-1e23-49c8-8f0c-63fa18f26d3a&DisplayLang=en

4-) Netsis'i Kurun. Netsis çalisacaktir.

5-) Netsis kuruldugu zaman eger Rehber hatasi hatasi alirsaniz bu hatanin sebebi netdbxc.dll adli dosyanin versiyonunun 4.0.6.150'dan düsük olmasindandir.Sorun degil bu hatanin çözümü çok basit.Asagidaki linkten güncel Netsis dosyasini indirin ve C:\Netsis\FUSIONST06\Ortak\ dizinine yapistirin.Gelen dosya degissin mi? windows sorusuna evet deyin.Rehber sorununuz çözülecektir.

http://rapidshare.com/files/146659327/NETDBXC.zip.html

6-) Eger Windows Vista'yi Server olarak kullanacaksaniz Vista'nin Güvenlik Duvarini kapatmalisiinz.
Baslat --> Denetim Masasi --> Güvenlik Merkezi --> Açilan Pencerenin Sol Tarafindaki Sekmelerden "Windows Güvenlik Duvari" -->Ayarlari Degistir --> Kapali
adimlarini takip ediniz.


INSAALLAH ISINIZE YARAR. ALLAH C.C. KOLAYLIK VERSIN.Smile


Düzenleyen zkozan - 19 Eylül 2008 Saat 21:58
Zeynettin Kozan / KONYA
zkozan@mynet.com
HAYATIM MUHASEBE - NETSIS - SQL
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2008 Saat 16:13
Ben VISTA'da NETSIS kurmadim ancak. Güvenlik duvarini kapatmadan gerekli PORT lari açarak kurulum gerçeklesme imkani yokmu?
Yada Server olarak kullanacaksak Windows Güvenlik Duvarini kapatip NETSIS kurduktan sonra geri açsak ve sonra da CLIENT larin NETSIS kullanmasi için gerekli PORT lari açsak...
1433 SQL
2001 NETSIS (Bundan emin degilim böyleydi herhalde)

Paylasim için tesekkürler...
Kullanma ihtimalime karsi saklayacagim...

SA
Yukarı Dön
zkozan Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2006
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zkozan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2008 Saat 22:02
Windows Vista ve Netsis

1-)
Windows Vista'ya Netsis'in kolayca kurulamama sorunlarinin sebebi sadece port olayi degil. Ana sebeb Windows Vista'nin güvenlik politikalari.
 
Bu güvenlik politikalarinin içerisinde portlar, scriptler, Windows'un sistem dosyalari, Ana servisler, Web servisleri gibi ögeler var.

Bütün bu güvenlik politikalarinin yönününü belirleyen çalisip, çalismayacagini kontrol eden merkez ise Windows'un güvenlik duvari ve Kullanici denetimi (UAC).
(Windows Vista güvenlige çok önem veriyor ve güvenli olmaya zorluyor)

Dolayisi ile Netsis kurulurken birtakim toplu islem dosyalari, scriptler otomatik olarak çalistiriliyor.Bunu Windows'un güvenliginden sorumlu ögeler fark edip çalistirmiyor veya çalistirsa bile tam olarak yükletmiyor.

Sunu da belirtmek isterimki Windows'un güvenlik özelliklerini kapatmadan Netsis kurmak elbette mümkündür fakat çok ugrastirir ve çogu insaninda bilgi ve tecrübesinin sinirlarini zorlayabilir.

Ben Netsis'in Windows Vista'ya kolay yoldan kurulabilmesi için Windows'sun bütün güvenlik elamanlarinin kapatilarak kolayca kurulabilecegini açikladim.

2-) Windows Vista'yi Server olarak kullanacaksan Netsis ve SQL Server'in kullanacagi portlari Windows'un Güvenlik Duvari'ndan izin vererek Netsis'i sorunsuzca kullanabilirsin. (Denemedim Smile)

INSAALLAH FAYDALI OLUR. ALLAH C.C. EMANET OLUN.



Düzenleyen zkozan - 23 Eylül 2008 Saat 12:20
Zeynettin Kozan / KONYA
zkozan@mynet.com
HAYATIM MUHASEBE - NETSIS - SQL
Yukarı Dön
AyGuMuS Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyGuMuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2008 Saat 08:27
Kusura bakma ki bazen buranin forum oldugunu unutup, verilen bilgilerin genele hitap edecek sekilde hazirlandigini unutuyorum... Aklima takilan ne varsa soruyorum ki bir daha nasildi yada tüh neden sormadim gibi durumlarla karsilasmak istemiyorum... Bazende bu tip sorular baska userlari harekete geçirerek yeni bilgileri ortaya çikarabiliyor..
Bütün NetsisNedir kullanicilarinin basit yada kompleks bilgilerini bu sekilde veya makale seklinde yayinlamasi ümidiyle...
Paylasim için tesekkürler...
Clap
SA
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,445 Saniyede Yüklendi.