ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Fatura Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Fatura Parametre Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.


Fatura Parametre Sorunu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fatura Parametre Sorunu
    Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 Saat 16:09

konu hakkinda bilgisi olan arkadas yok mu?

Yukarı Dön
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 Saat 13:41
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 Saat 13:15
görünmüyor
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 Saat 12:38

  Parametrelere ait resimleri paylasiyorum.bu durumda hangi parametrelerde degisiklik yapmam gerekiyor ?                                                                                                         

 

By yckn at 2011-04-30

By yckn at 2011-04-30
 

By yckn at 2011-04-30
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 Saat 11:27

Farkli Birimlerden Mal Çikisi Yapilsin Mi

screen65

 

Satis faturasi kayitlari sirasinda, stok kalemlerinin çikisinin, degisik ölçü birimleri üzerinden yapilmasi isteniyorsa, bu parametre isaretlenmelidir. Bu durumda, fatura mal kalemlerinin kaydi sirasinda, miktar kaydetmeden önce, eger ilgili mal için stoklarda birden fazla ölçü birimi tanimlanmissa, hangi ölçü biriminden miktar girilecegi sorgulanacaktir. Stoklarin 1. ölçü biriminden farkli bir birim seçildiginde, miktari bu birimden girilebilecektir. Girilen miktar, program tarafindan otomatik olarak 1. ölçü birimine çevrilerek ekranda görüntülenecek ve bu sekilde kaydedilecektir. Fatura basiminda veya raporlarda, miktarlarin, her zaman için farkli ölçü birimlerinden izlenmesi mümkündür. Stoklara ait birden fazla ölçü birimi girisinin nasil yapilacagi ile ilgili detayli bilgi için bakiniz Stok/Stok Karti Kayitlari/Ölçü Birimleri.

 

Fiyat Birimi Sorulsun Mu?

screen67

 

Bu parametre, “Farkli birimlerden mal çikisi yapilsin mi?” parametresinin isaretli oldugu durumlarda aktif hale gelmektedir. Satis Faturasi kayitlari sirasinda, stok kalemlerinin çikis fiyatlarinin, farkli ölçü birimlerine göre girilmesi isteniyorsa, bu parametrenin isaretlenmesi gerekmektedir. Bu durumda, fatura mal kalemlerinin kaydi sirasinda, fiyat girmeden önce, eger ilgili mal için stoklarda birden fazla ölçü birimi tanimlanmissa, gireceginiz fiyatin hangi ölçü birimine ait oldugu, Fiyat Birimi alaninda sorgulanacaktir. Ayrica, bu uygulama için, Stok Karti Kayitlarina Fiyat birimi sahasi bulunmaktadir. Böylece, stok kartindaki fiyat tanimlamalarinizi birinci ölçü biriminden farkli birimleriniz için tanimlayabilirsiniz. Fatura Kalem Bilgilerinde, Stoklarin kartinda seçilmis fiyat biriminden farkli bir fiyat birimi girdiginizde, program bunu stok kartinda tanimli fiyat birimine göre çevirecektir.

Ölçü Birimleri Tablodan Okunmasin

“Farkli birimlerden mal çikisi yapilsin mi?” parametresinin isaretli oldugu durumlarda aktif hale gelmektedir. “Ölçü Birimleri tablodan okunmasin” seçiliyken, çevrim degerine ait Pay/ Payda degerleri Stok Kartindan okunacaktir.

Ölçü Birimleri Tablodan Okunsun

“Farkli birimlerden mal çikisi yapilsin mi?” parametresinin isaretli oldugu durumlarda aktif hale gelmektedir.  Farkli birimlerden mal çikisi yapilabilmesi için kalem bilgilerinde Çevrim Degeri sorgulanacaktir. Bu parametreyi de isaretlerseniz, çevrim degerinin yaninda Stok Ölçü Birimi rehberi olusacaktir. Stok kalemlerini girerken, stogun 2. veya 3. ölçü birimini seçerseniz, bu rehber aktif hale gelecektir. Ölçü Birimleri rehberi ile, stok ya da stogun içinde bulundugu grup için, Stok Kod Kayitlari/Stok Ölçü Birimi Kayitlari bölümünden tanimlanan ölçü birimlerine ulasilabilir ve bu ölçü birimleri kullanilabilir.

Degisken Ölçü Birimleri

Bu parametre, “Farkli birimlerden mal çikisi yapilsin mi?” parametresinin isaretli oldugu durumlarda aktif hale gelmektedir. Böylece, stok kartinda tanimladiginiz 2. ve 3. ölçü birimleri için, çikis islemleriniz sirasinda çevrim degeri tanimlamasi yapabilirsiniz. Bu parametreyi isaretlemeniz halinde Kalem Bilgilerinde Miktar 2 sahasi aktif hale gelecektir. 2. veya 3. çevrim degerine ait Pay/ Payda degerleri Miktar/ Miktar 2 sahalarina girildikten sonra <Tab> tusuna bastiginizda, program bunu 1. ölçü birimine göre çevirecektir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Stok Kartlarinda tanimlanan ölçü birimleri için herhangi bir Pay/ Payda degeri girilmemesi gerektigidir.

Ölçü Birimleri Hangi Grup Koduna Göre Getirilsin

“Ölçü Birimleri Tablodan Okunsun” parametresi seçilmisse, Kalem Bilgilerine getirilecek Stok Ölçü Birimi rehberinin hangi Grup Koduna göre getirilecegi bu parametrede belirlenmektedir. Burada Grup Kodu, Stok Kod 1/ 2/ 3/ 4/ 5 ‘ ten birini seçebilirsiniz.

netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
yckn Açılır Kutu İzle
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yckn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 Saat 10:59

Satis fatura Parametrelerinde fatura kdv \ Kdv dahil faturada iskontodan önce kdv düsülsünmü Parametresi aktif.

Fatura girsi yapilirken, stok kartinda tanimli ölçü birimi 2 (BR-2) var ise girilen fiyattan kdv düsüyor.Ölçü birimi 2 (BR-2) tanimli degil ise herhangi bir sorun yok.(iskonto olmadigi halde)
 
 
örnek : 1 nolu stok (farkli birim var ) Satis fiyat1: 6,25 (kdv dahil )
Stok Ölçü birimi   : Br-1  : Ad        Br-2 : Tk =    1 / 4
 
örnek : 2 nolu stok (farkli birim yok ) Satis fiyat1: 6,25 (kdv dahil )
Stok Ölçü birimi   : Br-1  : Ad        Br-2 :  YOK
 
Fatura kaydi :1 Nl Stok olursa   Brüt toplam  :4,49    kdv :0,81   G.toplam :5,30
                   2 Nl Stok olursa   Brüt toplam  :5,30    kdv :0,95   G.toplam :6,25
 
Farkli birimlerden mal çikisinda bu sorun nasil çözülebilir ?
 
 
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,328 Saniyede Yüklendi.