ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Dinamik Depo Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - dinamik depo=fatura
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.


dinamik depo=fatura

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
ggkorkmaz Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Mart 2009
Konum: Hatay
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ggkorkmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: dinamik depo=fatura
    Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 Saat 12:16
dinamik depo uygulamasini kullanmaya basladim.
 
 
dinamik depo alis irsaliyesi veya alis faturasi girildikten sonra
dinamik depo modulunden gidip yerlestirme yapiliyor
depo sorumlusu irsaliye girisleri kendi yapiyor
ondan dolayi ayni anda yani irsaliye girisini yaparken
dinamik depo yerlestirmesini yapabilirmi
 
 
 
acaba..
kolay gelsin herkese
 
GÖKHAN
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 Saat 14:07
yapabilir
netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
ggkorkmaz Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Mart 2009
Konum: Hatay
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ggkorkmaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 Saat 18:39
nasil olacagina anlatirmisiniz...
 
 
 
kolay gelsin
GÖKHAN
Yukarı Dön
taner Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı taner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 Saat 17:28

Hücre Yerlestirme

screen19

 

Daha önceden kaydedilen/ girisi yapilan ürünlerin hücrelere yerlestirilmesi için kullanilacak bölümdür. Bu bölümde, Fatura Modülünde Alis Irsaliyesi, Alis Faturasi, Ambar Giris Fisi ve Depolar Arasi Transfer seçenekleri kullanilarak girilen stoklar hücrelere yerlestirilmektedir.

Tipi

Hangi bölümden girilen stoklarin hücrelere yerlestirilecegi bu sahada seçilecektir. Örnegin, Alis Faturasi ile girilen bir faturadaki kalemler, hücrelere yerlestirilecek ise bu bölümde Alis Faturasi seçilmelidir.

Belge No

Tipi sahasinda seçilen belge tipine göre, ilgili belgelerin listesi bu sahadaki rehber tusu ile çagrilabilir veya elle yerlestirme yapilacak belge numarasi girilebilir.

Cari Kodu

Girilen belge numarasindaki cari kod bu sahaya otomatik getirilecektir.

Kalemleri Getir

Bu tusa bastiginizda ilgili belgede, lokasyon takibi yapilan depo kodu ile kaydedilmis stok kalemleri grid ekraninda listelenecektir. Gelen kalemlerin hepsinin yerlestirilecegi düsünüldügünden, tüm kalemler seçili gelecektir (kirmizi). Eger listelenen stok kalemlerinden yerlestirme yapmak istemedikleriniz var ise, ilgili kalem üzerinde fareniz ile çift tiklamaniz yeterlidir.

Diger Sayfa

Kalemleri getir tusu kullanildiktan sonra bu tus aktif olacaktir. Bu tusa basarak yerlestirme sayfasina geçebilirsiniz.

 

screen20

 

Seçilen stok kalemleri, yukarida görüldügü gibi yerlestirme ekranina gelecektir. Ekranda listelenen ürünlerden yerlestirilmek istenilenler, fareniz ile çift tiklanarak seçilmelidir. Seçilen ürünün yerlestirilecegi hücre kodu ve net miktar girilmelidir. Bu bölümde eger, parametrelerde “Irsaliyeler ile Kayitlar Tutsun mu” parametresi isaretlenmis ise seçilen stoklarin belgedeki miktari ile yerlestirilen miktarin esit olmasi kosulu aranacaktir. Aksi halde yerlestirme ekranindan çikilamayacaktir.

 

screen21

 

Eger, Dinamik Depo Parametre Kayitlarinda, “Brüt/ Net Kg. Takibi Yapilacak Mi” parametresi isaretlenmis ise kayit tamamlanmadan yukarida görülen ekran açilacaktir.

Yerlestirilecek / toplanacak tartili mallar, içinde tasindiklari kutu, palet, el arabasi vb. ile birlikte tartiliyor, fakat içindeki net miktar kadar mal yerlestiriliyor/ toplaniyor ise, bu ekranda net miktar veya brüt miktar otomatik hesaplanabilir. Öncelikle, mallarin tasindigi kutu, palet, el arabasi vb. esyalar için birer stok karti açilmalidir. Bu stoklarin grup kodu sahasina 'DARA' ifadesi girilmelidir. Herbirinin birim agirlik bilgisi stok kartinda tanimlanmalidir. Ekranda stok kodu sahasinda, daranin stok kodu ve tartim miktarinin içinde kaç adet bulundugu yazilmalidir. Daranin miktari kadar birim agirlik degeri, brüt miktardan düsülerek net miktar otomatik bulunacak ve yerlestirme bu miktarlar için yapilacaktir.

Bu bölümde, yapilan yerlestirme kayitlarinin silinmesine izin verilmemektedir. Bu islemin, Islemler seçeneginin alindaki Yerlestirme/ Toplama Iptali bölümü kullanilarak yapilmasi gerekmektedir.

Istenirse yerlestirme islemi sirasinda düzeltme kaydi yapilabilir. Düzeltme kaydi için farenizin sag tusunda bulunan Düzeltme Kaydi seçenegi kullanilmalidir.

 

Kullanilan Kisa yol Tuslari

Düzeltme Kaydi

Girilen bir yerlestirme bilgisi yanlis ise ve düzeltilecek ise bu tus kullanilabilir. Bu tus kullanildiginda, ekranda düzeltme miktar bilgisi ve düzeltmenin giris mi yoksa çikis mi oldugu sorgulanacaktir. Düzeltme kaydi yeni bir yerlestirme hareketi gibi kayededilecektir. Örnegin yalnislikla yapilmis bir giris hareketi, ayni miktarda çikis hareketi ile düzeltilebilir.

Seri Bilgisi Izleme

Ticari pakette, Genel Parametre kayitlarindaki, “Seri Takibi Var mi” parametresini isaretleyerek islem yapan firmalarda kullanilabilecek tustur. Yerlestirme ekraninda bu tusa basildiginda, seçilen stok kalemine ait, seri numaralari bazinda bakiye izlenebilecektir.

 

Hücre Bakiye Listesi

Yerlestirme sayfasinin üst bölümündeki seçilen kalemler bölgesinde farenin sag tusu, asagidaki menüyü karsiniza getirir. Bu liste ile hangi hücrede, hangi stoklardan, kaç adet bulundugu görülebilir.

netsis ayna gibidir kim uyarlıyorsa o kadar cevap verir
Yukarı Dön
zhulin Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zhulin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2013 Saat 09:04
If you can share more information. So I can understand more comprehensive, I hope you getting better and better


__________________
Dream to be A billionaire
Diablo 3 Gold|Runescape Gold|Buy MapleStory Mesos|Buy RS 2007 Gold


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,484 Saniyede Yüklendi.