![]() |
ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.
Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz. Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur. Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz. |
SQL VIEWDEN VERI ÇEKERKEN HATA |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ixir ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2011 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 Saat 17:59 |
[miceosoft][ODBC SQL Server Driver] [Sql Server] invalid onject name'table_ismi'
böyle hata aliyorum vievden excele veri alitken bunun sebebi ve çözümü nedir arkadaslar. ve birde plasiyerlerin carilerinin borç alacak vade tarihleri siparisleri faturalari gibi detayli bir view nasil olusturabilirim yardim ederseniz çok büyük bir dertten kurtaracaksiniz arkadaslar beni |
|
etkinboya
|
|
![]() |
|
mbaykan ![]() Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1181 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yazilan sorguda table_ismi olan yere, siz Netsis'in hangi tablosunudan
alacaksaniz verilerinizi onun adini yazmis olmaniz gerekirdi. Adi table_ismi olan bir tablo veya View oilmadigindan aliyorsunuz bu hatayi yani TBLSTHAR benzeri bir isim olacak 2. yazdiginiz istek ise, hersey içinde olan bir VIEW anlamina geliyor (yanlis anlamadiysam) bizler bunu tercih etmiyoruz Sebebi: sunucunuzun gereksiz yere çalismasi ve raporunuzun daha kisa sürede alinabilecek iken uzun sürede sonuç vermesi kisaca performans sorunlarina yol açabilir. Bunun yerine raporunuzun ihtiyaçlarini tam olarak belirlemek. Örnegin Plasiyer prim raporu, Cari vade Özet raporu, geciken tahsilatlar vb. gibi (Bu raporlari kafadan attim ) sizin gerçekte neyi istediginizi tam olarak söylemeniz. alinacak raporunda buna göre optimize edilmesi ile sonuç alinir. En genis View'i hazirladiniz diyelim veriyide Excel'e çektiniz. (Filtreleyerek veya filtrelemeden) Sonra bu veri üzerinde formüller ya da özetleme (pivot) islemleri yapmaniz uzatacaktir süreyi neyse lafi çok uzattim. Yardimci olunacak konunun (Problemin) tanimli olmasi isi kolaylastirir. Saygilarimla Düzenleyen mbaykan - 02 Mayıs 2012 Saat 00:15 |
|
Mehmet Baykan
|
|
![]() |
|
ixir ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2011 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Puanlar: 0 |
bilgilendirmeleriniz için tesekkür ediyorum ilk basta.
1-plasiyerlerin cari dagilimina göre carilerin borç alacak listeleri (ay-hafta-gün) 2-plasiyerlerin cari dagilimina göre geçiken çek senet tahsilat islemleri(ay-hafta-gün) 3-pasiyerlerin cari dagilimina göre bulundugumuz ay içinde alacaklari tahsilatlar ve çek senetler benim bu raporlamalar için kullanabilecegim viewler olusturmam gerekiyor. yardimlarinizi bekiyorum simdiden tesekkür ederim. |
|
etkinboya
|
|
![]() |
|
selimtuncer ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2007 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selimtuncer
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu raporlari zaten cari modül içinden alabilirsiniz
1. Cari / Raporlar / Cari Hareket Dökümü veya / Genel Borç Alacak Dökümmü 2. Cari / Raporlar /Ek Listeler / Yaslandirma raporlarina bakin mutlaka biri isini görür |
|
![]() |
|
alinabilir dogru diyorsunuz ama ben bunu excele aktarip dinamik olarak kullanmak istiyorum. plasiyerlerimiz servere baglanip exceli açtiklarinda hiç ugrasmadan kendi carilerini kontrol edebilmelerini saglamak istiyoruz.
bunun içinde view yazmamiz gerekiyor. öneriniz için genede tesekkür ederim SELIM BEY |
|
etkinboya
|
|
![]() |
|
arkadaslar ustakarim yokmu yardim edecek view hazirlamada
bana bunlar gerçekten gerekli 1-plasiyerlerin cari dagilimina göre carilerin borç alacak listeleri (ay-hafta-gün) 2-plasiyerlerin cari dagilimina göre geçiken çek senet tahsilat islemleri(ay-hafta-gün) 3-pasiyerlerin cari dagilimina göre bulundugumuz ay içinde alacaklari tahsilatlar ve çek senetler lütfen yardimlarinizi bekliyorum |
|
etkinboya
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |