ERP Nedir? | Türkiye'nin ERP Forum Platformu Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > ERP Temel Paketler > ERP Stok Modülü
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - STOK PLANLAMA KAYITLARI TEDARIK SURESI
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ERP Nedir? Enterprise Resource Planning nasıl çalışır? İş süreçleri ile ilgili tüm soru ve cevapları ERPNe.org'da.

Ülkemizde hızla gelişmekte olan ERP yazılım sektörümüzün, Yerli ve Yabancı ERP işlemlerinin tanıtımı ve kullanıcılarının buluşma noktası olması hedefiyle kurulan sitemize hoş geldiniz.

Ülkemizdeki Ne.org konseptinde bir ilk olarak yayın hayatına başlayan ERPNe.org, Kurumsal Kaynak Planlaması yazılımlarını kullananların bilgi kaynağı/Portal olmak amacı ile kurulmuştur.

Genellikle yurt dışında büyük üreticiler tarafından geliştirilen SQL, Delphi, ASP, CSharp gibi teknolojilerin anlatıldığı sitelerin kullandıkları (WhatisSQL, WhatisASP) (Ülkemizde Netsis Nedir, Mikro Nedir, SAP Nedir yada Logo Nedir gibi kullanıcı sorularına) Ne ve nedir konseptinde yeni bir açılım olmasını da hedefleyen ERPNe.ORG' un, ülkemizin uluslararası ERP sektörü içinde hak ettiği yeri almasında ve ERP ürünlerini kullananların bir araya gelerek Yerli ERP'nin gelişmesine katkı sağlayacakları önemli bir kilometre taşı olacağı düşüncesindeyiz.

STOK PLANLAMA KAYITLARI TEDARIK SURESI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
Misafir Açılır Kutu İzle
Misafir
Misafir
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: STOK PLANLAMA KAYITLARI TEDARIK SURESI
    Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2008 Saat 17:31
S.a. Arkadaslar stok planlama kayitlarinda benim kendi ürettigim yari mamuller için üretim üretim sürelerini girecekmiyim. Bunu yaptigim zaman bana ne gibi bir yarari olur. Bu konuda sizden yardim istiyorum. tesekkürler. 
Yukarı Dön
Misafir Açılır Kutu İzle
Misafir
Misafir
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2008 Saat 18:46
Mesajima ek olarak yaziyorum. peki üretim süresi kaç tane adet için örnek veriyorum gün cinsinden falanca kadar adet 1 gün sürer gibisinden veri girisi yapabilirmiyim. Hesaplama mantigi nedir...

Saygilarimla
Yukarı Dön
gullpasha Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: -5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 Saat 10:56
Bunu Stok Planlama kayitlarindan yapma imkanin yok. MRP modülü var ise elinde Is istasyonu, operasyon, makine tanimlama menülerinden girisleri yapabilirsin.

Stok Planlama Kayitlarinda kayit girdigin ürünler, siparis verebildigin, stok bazinda tedarik bilgilerini girebilirsin.
Sanirim MRP ya da Üretim planlama için yukaridaki gibi yarimamul ve mamul zaman etüdlerini sisteme girmeyi istiyorsun.
Bu bilgileri MRP veya Üretim modülünde girebilirsin. Etkin bir sekilde de bu verileri kullanabilmek için Ileri Üretim Planlama modülünü alman gerekiyor benim kanaatimce.
Yoksa pek prodüktif gelmedi bana IÜP'siz, üretim planlama ve benzeri uygulamalar netsis'te.

Benim fikirlerim bunlar..
Kolay gelsin...

Düzenleyen gullpasha - 24 Kasım 2008 Saat 11:06
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 Saat 11:20
Stok Planlama Kayitlarinda bu bilgiyi girersin ama hesaplama falan sana kalmis.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 Saat 11:32
Ürün üzerinde direkt olarak böyle bir veri girmek biraz tehlikeli bence. Neticede ürün zaman etüdlerini total almak pek saglikli olmuyor.
Ama ürün reçetesindeki bütün operasyonlari, ayri ayri operasyon tanimlama menüsünden girerek daha kesin ve net bilgilerle çalisilabilir bence üstad.

Ama sorun bu bilgileri ne amaçli kullanacaginda. Onu da söylemesi gerekir konuyu daha saglikli irdeleyebilmemiz, tartisabilmemiz için.

Yukarı Dön
Misafir Açılır Kutu İzle
Misafir
Misafir
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 Saat 20:28
Çok tesekkür ederim dostlar. Bunun ile alakali bir çalisma baslatiyorum o zaman. IUP gibi çalisabilen bir yazilim. Bitirdigim zaman sizlerinde görüslerini alabilirim. Program bittiginde sizlerede birer kopyasini gönderebilirim. Tesekkürler cevaplariniz için. Eyvallah 
Yukarı Dön
Conari Açılır Kutu İzle
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Puanlar: 3513
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Conari Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 Saat 08:33
Bekleriz.
Netsisden vazgeçemiyorum. Beni engelliyor..
Yukarı Dön
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gullpasha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 Saat 10:36
Sabirsizlikla bekliyoruzzClap
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,535 Saniyede Yüklendi.